Полезни съвети      

Като ще бъде смарт часовник – да е от най-добрите

от Лили Георгиева | 30.03.2018 г.

Днес ще ви представим една селекция от смарт часовници, които ни се струват се нареждат достойно в категорията „най-добри“. Има смисъл да бъдат купени – това искаме да кажем.

Вярно е, че на пазара ще откриете широк асортимент от модели. При някои от тях съществени разлики във функционалността може да не откриете. Именно поради това сме решили да ви посочим какви са характеристиките на смарт часовниците и техните плюсове и минуси.

LG Watch Style W270

Смарт часовникът LG Watch Style W270 се отличава с наличието на няколко варианта на дизайна, качествени датчици и високо ниво на надеждност. Може да потапяте модела под вода на дълбочина до 10 метра. Зарядът стига за повече от денонощие в активен режим на работа и при включен GPS датчик.

Още една важна особеност – имитацията на истински часовников механизъм на екрана. Благодарение на нея моделът не се отличава на вид от обичайния аксесоар.

Приложения за планинари

Позитивни страни: добра функционалност, висока точност на определяне на измерваните параметри, удобно управление – с помощта на жестове, бутони или сензорен екран, здрав корпус.

Като минуси може да оцените: автономната работа – на всеки два дни ще се налага да презареждате LG Watch Style W270, ако го използвате непрекъснато в активен режим. Отсъстват GPS навигация и датчик на сърдечния ритъм.

Garmin Forerunner 35

Благодарение на доста мощната батерия, устройството работи не по-малко от седмица в обичаен режим. Може да се синхронизира с телефони на Android или iOS. За нормална работа този смарт часовник изисква да свалите и да настроите фирменото приложение от Garmin.

Позитивни страни: добра автономна работа, оптимално съотношение цена/функционалност, яркост и добра четимост на екрана.

Като минуси може да оцените: отсъствието на сензорен екран – часовникът се управлява само с помощта на копчета.

Garmin Vivoactive HR

Този модел контролира сърдечния ритъм на потребителя в течение на 24 часа в денонощието. Може да се използва за много видове спортове. При синхронизацията със смартфон потребителят получава уведомления за позвънявания и текстови съобщения.

Смарт часовници за активно спортуващи

Позитивни страни: поддръжка на повече приложения, вече инсталирани на часовника, възможност за продължителна работа без презареждане, висока прецизност на измерваните показатели.

Като минуси може да оцените: качеството на екрана – на слънце той трудно се разчита, неоткрояващ се дизайн.

Накрая на Част първа на тематичния ни материал привеждаме сравнителна таблица на представените три модела:

Източник на снимките: garmin.com, lg.com