Полезни съвети      

Смарт часовници за активно спортуващи

от Лили Георгиева | 14.07.2015 г.

Треньори на китката.

Именно в такива се превърнаха смарт часовниците. А най-хубавото е, че с всеки изминал месец, с всяка година опит и изпитания посредством потребителите, компаниите измислят все по-умни часовници, които се превръщат в наши верни асистенти в стремежа ни да постигнем и поддържаме добра здравословна форма.

За някои смарт часовниците може да са само бижу, но за истинските спортни натури този тип часовници е желан подарък, ценена вещ. Затова решихме да ви запознаем с няколко заслужаващи внимание смарт часовника. Подгответе се за приятно преживяване из възможностите на съвременните часовници. Те не са типа часовник, който Поаро вади от джоба си, когато се забърза за среща или размишлява върху точния час, в който е извършено престъпление. Те са много повече.

Garmin Vívofit

Този часовник е снабден със защита срещу вода (до дълбочина 50 метра). Изчислява до маниакален перфекционизъм крачките, които правите в ежедневието си, калориите, които горите, и разстоянието, което сте изминали. Vívofit също така измерва сърдечния ви ритъм по време на активни занимания, когато го комбинирате с ANT+ колана за гръден кош. С помощта на часовника можете да си поставяте цел – колко крачки да извървите, като адекватно сравнявате обичайните си постижения и постепенно повишавате натоварването. Екранът винаги е включен, а това означава, че с един бърз поглед можете да се осведомите как върви заложената програма за деня.

Vívofit позволява да следите съня си и колко често се движите през това време. Батерията му може да се сменя, което позволява да сте с него постоянно. Дори под душа или в басейна, тъй като е водоустойчив.

basis peakBasis Peak

Основната цел на тази фитнес гривна, която прилича доста на смарт часовник, е да измерва активността ви и съня ви. Устройството включва сензор, който следи сърдечния ви ритъм без необходимостта да си слагате колан на гръдния кош. Измерването се случва с помощта на зелена светлина, която прониква през кожата ви и измерва скоростта, с която тече кръвта във вените ви. Други сензори пък проследяват движенията ви, температурата на кожата ви и в каква степен се потите.

jawboneJawbone Up24

Пред погледа ви е стои един от най-дискретните проследяващи устройства за спортисти. Представлява тънка гривна с вълнообразен дизайн. Както забелязвате,няма монитор, а статус-светлина, която показва дали гривната е включена или изключена.

Изчисляване на изгорени калории, измерване на изминато разстояние, засичане на продължителността на съня ви – Jawbone Up24 го може. Освен това ви предоставя донякъде приятната за някои възможност да ви събуди в оптимален час, който е съобразен с цикъла ви на сън. Гривната ще ви подсети и ако прекалено задълго сте се заседели. С помощта на приложение можете да заснемате храната, която консумирате. Цялата информация, която се натрупва в Jawbone Up24, не просто се трупа там, тя се съхранява и анализира, за да може да получите персонални препоръки в името на здравето ви.

Смарт часовник за жени със стил

forerunner 220 garminGarmin Forerunner 220

Този смарт часовник представлява това, което винаги сте искали.

Подобно на другите GPS часовници, този също използва сателити, за да може с точност до сантиметър да изчисли разстоянието, което сте изминали. Освен това записва скоростта и темпото, с което се движите.

Смарт часовници и фитнес гривни под 150 лв.

Щом решите да излезете да бягате в парка или на стадиона, изчакайте няколко секунди (около петнайсетина), докато часовникът ви се настрои, т.е. засече сигнал от сателит. Ако тичате в един и същи район всеки път, откриването на сигнал за Garmin Forerunner 220 ще се случва още по-бързо.

Часовникът е снабден с няколко бутона. Те ви позволяват да стартирате и спирате на пауза тренировката си, да въвеждате информация за стартиране на нова обиколка, да скролирате в търсене на статистическа информация и данни, които са ви необходими. Също като Garmin Vívofit, Forerunner 220 е водоустойчив и можете да го потопите на дълбочина до 50 метра. Батерията ще ви стигне за 10 часа в режим на тренировка.

Източници на снимките: mybasis.com, garmin.com, jawbone.com