Полезни съвети      

Как да възстановим изтрити снимки и файлове на Android

от Лили Георгиева | 30.04.2018 г.

Казват, че съвременните хори се делят на два типа – първите правят бекъпи, а вторите – все още не са усвоили тази практика. Ако обичате да живеете на върха на острието и сте част от втория тип, то има добра новина за вас.

Напълно възможно е да възстановявате снимки, кореспонденция и списъка си с контакти с помощта на полезни програми, пример за каквата е dr.fone. С нейна помощ ще можете не само да връщате към живот случайно изтрити данни, но и файлове, които сте загубили заради технически проблеми със смартфона.

dr.fone е програма, която може да използвате както ако работите с операционна система Windows, така и за macOS.

Приложението е предназначено за работа с устройства с Android и iOS.

Няколко полезни приложения, които да имате предвид

Тя се състои от няколко елемента: Recover, Transfer, Repair, Erase, Unlock и още няколко. Задачата на всяка една от тях личи от названието. Transfer идва на помощ, когато искате да прехвърляте файлове. Recover – за да ги възстановите.

Да пробваме именно последно споменатата функция. Искаме да възстановим изтрити снимки на Android смартфон. За начало трябва програмата да се синхронизира с устройството. След това dr.fone ще предложи да изберете тип файлове, които искате да възстановите. Сред достъпните варианти са контакти, музика, видео, галерия, документи, кореспонденция в месинджъри и дори история на позвъняванията.

Приложение при недоспиване

Отляво ще видите три опции за възстановяване на данни. Чрез избор на една от тях ще насоите програмата къде и колко „дълбоко“ да копае файлове. Например може да възстановите файлове от паметта на телефона и от картата памет. Отделна функция има за връщане към живот на данни от „мъртъв“ телефон. Избираме я, само когато устройството не иска да се зареди, показва черен екран или въобще не реагира на случващото се. За момента тази функция работи само за Samsung устройства.

Накрая може да поискате от програмата да търси само изтрити файлове. Това ще свие границите на търсене и ще ускори процеса. Алтернатива е да бъдат преровени всички документи наред.

Както твърдят разработчиците на това практично приложение, целият процес се осъществява напълно безопасно и няма нещо, за което да се тревожите.

Така, ако си направите трудно още сега да изпробвате dr.fone, ще установите, че то действително открива файлове в паметта.

Възможно е дори, след като приключи процесът на възстановяване на търсените данни, да се изненадате, че е възможно да сте натрупали толкова много.

Единственият минус на програмата е, че е платена. Годишният абонамент за Recover за Windows ще ви струва 40 долара.

Най-евтиното решение е Erase – за него разработчиците искат 15 долара.

Има случай, в който dr.fone може да се използва безплатно. Налице са обаче ограничения. Например от смартфона на компютъра може да изпратите само 10 файла.

В заключение ще кажем, че dr.fone е мощен инструмент, който успешно се справя със заявените му функции. Той е съвместим с над 600 Android смартфона и работи с различни типове файлове.

Програмата за нула време ще възстанови снимки, към които имате сантиментално отношение.
Нищо никога не се губи. Трябва да сте убедени в това.

Приложение: dr.fone
Разработчик: Wondershare
Категория: Инструменти
Цена: Безплатно отчасти