Полезни съвети      

Полезни мобилни приложения за ученици

от Лили Георгиева | 05.04.2016 г.

Каквото и да е отношението ви към съвременните мобилни устройства, едно е факт – те са неразделна част от образователния процес.

Свидетели сме как технологиите по един или друг начин биват използвани за просвещаването на децата и то от най-ранна възраст. Това прави техническата грамотност изключително важно познание за съвременните малчугани.

Добре е детето ви да се е запознало със смартфона, таблета, електронния четец и др. още преди да стъпи в класната стая.

А щом този миг настъпи, време е да включите сред заниманията му и няколко мобилни приложения, които ще подпомогнат образователния процес.

Избрахме няколко такива, които ще стимулират организираността на детето и ще му помогнат да натрупа повече познания в различни сфери.

Timetable

timetable

Това мобилно приложение  е едно от най-красивите и функционални разписания в Google Play. Предлага се версия за телефони и таблети.

Приложението позволява в проста на нагледна форма да въведете разписанието с часовете през учебната седмица, да запишете какви домашни задачи трябва да изпълните, да отбележите датите, на които предстоят контролни работи и предаване на изпитни задания.

8 приложения, които ще улеснят живота ви през 2016 г.

Kingsoft Office

microsoft

За някои Майкрософт е динозавър на смъртно легло. Това обаче може да се окаже толкова далечна прогноза, че си заслужава да не й обърнете внимание.

Форматите на Microsoft Office са стандарт за електронния документооборот. Поради това тази програма ще ви е от полза, ако работите с DOC/DOCX/TXT/XLS/XLSX/PPT/PPTX/PDF.

Това приложение е безплатно, мощно и бързо, за разлика от много други, които ще срещнете в интернет.

Wikipedia for tablet/Wapedia

wikipedia

Почти всеки възрастен човек използва Wikipedia, това автоматично означава, че и учениците ще се запознаят с нея рано или късно. Тук можете да откриете изобилие от информация и е добре детето ви да разполага с пряк път към енциклопедията.

Уикипедия е универсален източник на информация. Ще откриете изобилие от мобилни приложения, които са посветени именно на тази енциклопедия.

Приложения, от които вече се нуждаете

Wikipedia for tablet представлява версия за таблети. Интерфейсът е специално адаптиран, като удобно са озаглавени различните статии. Настроен е и размерът на буквите. Така използването му върху устройства с по-малък екран не провокира дискомфорт.

Wapedia представлява на свой ред удобен достъп до информация, не само от Уикипедия, но и от други онлайн енциклопедии. Можете да използвате това приложение в случаите, когато не разполагате с бърза интернет връзка.

Essentials от AccelaStudy

Още в първите класове децата започват активно да изучават чужди езици. Можете да стимулирате този процес като инсталирате това прекрасно приложение на смартфона или таблета на детето. То представлява отлично учебно пособие за изучаване на френски, италиански и испански език, както и на китайски, който отскоро е доста популярен сред желанията на родителите.

За целта на образователния процес са предвидени готови картички, чрез които детето попълва речниковия си запас. Налице са и аудио тестове, които тренират произношението.

Приложението е безплатно.

The Chemical Touch

chemical touch

Това приложение представлява сензорна периодична таблица на елементите. Тя прави химията по-интересна наука за съвременните деца, а защо не и за по-възрастните хора.

Избирайки един от химичните елементи, вие можете да научите повече за свойствата му и за неговите характеристики. Приложението позволява да надникнете още повече в материята, предоставяйки достъп до допълнителни страници, посветени на вълнуващата ви тема.

Приложението струва 99 цента и е предназначено само за iOS-устройства.

Източник на снимките: itunes.apple.com, play.google.com, sonymobile.com