Полезни съвети      

Приложения, от които вече или скоро ще се нуждаете

от Лили Георгиева | 18.11.2015 г.

Мобилните приложения буквално се роят. И няма как да не е така, тъй като доста от тях се оказват полезни и практични. Благодарение на тях можем да организираме работните задачи, да планираме събития, да контролираме финансите си, да учим, да се забавляваме и т.н.

Направихме лек обход на приложенията и открихме няколко, които смятаме, че ще са ви от полза. Дори и да не ви допадне едно от тях, то сигурност ще ви насочи към друго приложение, което може да ви свърши работа.

На първо място искаме да ви запознаем с

полезното приложение Twilight.

Разработчик: Urbandroid Team, от къде: Google Play

1

Изследователи от цял свят нееднократно са доказвали, че използването на смартфона в тъмните часове на деня оказва негативно въздействие върху съня на потребителя. Това е свързано с тесния диапазон на дължината на вълната на светлината от синия спектър, който се възприема от фоторецептор в човешките очи, наречен меланопсин. Той възпрепятства изработването на мелатонин – хормон, отговарящ за циклите на бодърстване и сън.

Приложението е изключително лесно за управление и позволява промяна на спектъра на светлината, излъчвана от вашето Android-устройство.

Второ, осигурихме ви добър сън, време е да приповдигнем настроението. А като се има предвид, че идват празници, май ви даваме отлична идея.

Приложението

Zoobe

е дело на zoobe message entertainment GmbH и можете да си го изтеглите безплатно от Google Play.

zoobe kartinka

Съвременните телефони с всяка изминала година стават все по-добри и отделяме по-малко внимание на основната им функция – гласовото общуване. На помощ идва весело приложение като Zoobe, което приятно ще изненада приятели, познати и роднини. Може би изпитвате неувереност, че говорите неразбираемо или пък недостатъчно тържествено, а пък държанието ви пред камера е неловко. Тогава изпратете дубльор. Той ще се снима вместо вас и ще изкаже вашето послание по най-вълнуващ начин.

И сами се досещате, че е есен, идва зима и прогнозата за времето може да се изчерпи с това. Да, ама не. Предлагаме ви приложение, което по атрактивен начин ви дава жокер за времето навън.

Отново влизаме в Google Play и търсим продукт на aceou –

Weatherback Weather Wallpaper.

Действително удобно приложение, което ви дава прогнозата за времето с помощта на реалистична анимация върху тапети, които сами сте избрали. Много е ефектно. Пробвайте!

3

Коледните празници чукат на вратата. Магазините и бизнес сградите, както и улиците на града ще грейнат по всевъзможни начини. Препоръчваме ви увлекателната игра –

Xmas Tree Lights

(Разработчик Nikas, от къде: Google Play). Никога не е рано да започнете да украсявате елхата, а когато процесът е обвързан с натоварване на мозъчните клетки, ползите са двойни.

4

Приключваме пътешествието си с едно приложение, което ще ни предпази от приключването на коледните и новогодишните празници с продънени джобове

Financial Monitor,

разработчик Cloudfinapps.

5Има два начина да имате повече пари. Единият изисква да започнете нова работа, по-добре платена, или пък да работите повече – т.е. да си намерите работа за през свободното време. Вторият вариант е свързан с контрола върху финансите ви. С настоящото приложение предлагаме да заложите на втория вариант.

Приложението е създадено с цел нагледна демонстрация на доходите и разходите ви.

Информацията се визуализира с помощта на диаграми и графики, които правят процеса на „овладяване на парите” по-лесен.

В днешната статия се погрижихме за здравето ви, дадохме ви щипка вдъхновение за по-добро настроение и няколко идеи за празнично веселие, нали така? А накрая завършихме с предложение, което ще ви дадем блестящ старт на 2016 година. Доволни сме от себе си, а вие?