Полезни съвети      

5 начина да увеличите силата на звука от смартфона

от Лили Георгиева | 29.03.2018 г.

Случвало ли ви се е да излезете в отпуск и да установите, че сте забравили да сложите в куфара си портативната колонка? Неприятно. Опитвате се да слушате радио или любимите си парчета, докато готвите или се забавлявате с компания, но звукът е твърде слаб. Вместо да се втурвате към магазин за техника, за да се сдобиете с още една колонка, която един ден може отново да забравите  у дома, предлагаме ви няколко хитри начина, с помощта на които може да увеличите силата на звука от смартфона.

Безплатно и остроумно!

1/ Обърнете устройството с дъното нагоре

Колонките са разположени в долния край на устройството. Поради това звукът е по-силен, когато са обърнати нагоре и навън, а надолу. Ако искате да чувате музиката по-добре, последвайте този съвет.

2/ Нощен еквалайзер

В iPhone е необходимо да влезете в меню Settings, след това в Music > EQ и накрая Late Night. Останалите варианти на еквалайзера също усилват звука, но Late Night е най-доброто решение в този случай.

3/ Използвайте ръцете си

Сещате ли се какво правите, когато искате да кажете нещо на някой, който се намира далеч от вас? Слагате ръце около устата си, сякаш създавате фуния. Може да използвате този подход и при смартфона, когато се намирате сред природата.

Просто оформете длани около колонките. Звуковите вълни ще се отразят от тях, така че да чувате по-добре.

Телефони с отличен звук за меломани

4/ Сложете смартфона в купа

Този трик е много полезен. Докато съществуват купи, няма да имате проблем със слаб звук. Просто сложете смартфона си в купата – този път с колонките надолу. Звуковите вълни ще се отразяват в долната част на купата, а също така и в страните й.

5/ Колонка от подръчни материали

Този трик ще ви свърши работа, когато наоколо няма купи. Може да насочите звуковите вълни накъдето пожелаете. За целта имате нужда от картонен цилиндър – например от ролката, която остава от тоалетната хартия. След това взимате две пластмасови чаши, ако нямате такива – вършат работа и хартиени. Трябва ви и ножица.

Нови безжични слушалки от Sony и Sennheiser

Необходимо е да направите разрез в картонения цилиндър, за да може да поставите там телефона. Сложете чашките отстрани – в краищата на цилиндъра. Това е самоделна колонка, която ще спаси купона!

Източник на снимките: huawei.com