Полезни съвети      

Нови безжични слушалки от Sony и Sennheiser

от Лили Георгиева | 11.01.2018 г.

Sony Electronics представи два нови модела безжични слушалки — WF-SP700N и WI-SP600N. Двата модела, по заявление на производителя, осигуряват отлично качество на звука наедно с функция за активно шумозаглешаване и защита от вода и прах по стандарт IP4X.

Моделът WF-SP700N е напълно безжичен и, за разлика от WI-SP600N, не се състои от съединени елементи, което го прави сходен на AirPods от Apple. Разделната конструкция се е отразила на автономността на слушалките – с едно зареждане те са способни да работят до 3 часа.

Както уточняват от Sony, WF-SP700N отлично се справя с ниските честоти, което определено ше се хареса на почитателите на този тип песни. В комплект със слушалките потребителят получава калъф, който осигурява допълнителни девет часа автономна работа.

Според експерти WI-SP600N провокира сериозни асоциации с Pixel Buds от Google. Благодаря на леко променената в сравнение с WF-SP700N конструкция, производителят е успял да подобри автономната работа точно два пъти – до 6 часа.

Телефони за меломани

И двата модела ще се появат в свободна продажба през пролетта. Вероятно първоначално слушалките ще бъдат достъпни само в страните от Северна Америка, Австралия и Европа. Впоследствие ще стигнат и до магазините в останалите страни. Цената им ще бъде 150 и 180 долара за чижна и безжична версия.

На свой ред германската компания Sennheiser, която съществува от 1945 г., показа CX 6.0BT – нов модел безжични слушалки, които са пряка конкуренция на AirPods, Pixel Buds и Gear IconX.

Моделът е получил лек 14-грамов корпус и съединени помежду си слушалки. Конструкцията напомня Pixel Buds.

Устройството поддържа Bluetooth и предлага на потребителя 6 часа автономна работа с едно зареждане. Сътрудниците на компанията обещават „чист детайлизиран звук с подобрени басове“. Поддържа се технологията AptX за съчетаване на добро качество на звучене с неголяма задръжка.

Главно достойство на CX 6.0BT е поддръжката на бързо зареждане. Само за 10 минути ще разполагате с 2 часа възпроизвеждане. За пълното възстановяване на заряда на слушалките трябва да ги зареждате половин час.

В комплекта са на разположение гумички в четири размера.

За удоволствието да се сдобиете с CX 6.0BT ще са ви необходими 99 евро. Моделът ще се появи в продажба през януари.

Източник на снимките: sonymobile.com, Sennheiser