Полезни съвети      

Искате добър телефон? Топ 3 на 2017 г.

от Лили Георгиева | 22.02.2018 г.

Производителите на смартфони се съревновават помежду си, което категорично е плюс за потребителите. Така всяка година имаме удоволствието да ставаме свидетели на интересни дизайнерски решения, вълнуващи функции и производителност на много високо ниво.

2018 година надали ще се различава по нещо от традицията досега. Ако планирате да си купите смартфон, който да бъде актуален поне година-две, а защо не и три, заложете на едно от тези топ 3 устройства. Те бяха представени през 2017 г.  и се отличават на фона на всички останали.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung разполага с всичко необходимо, за да произвежда най-добрите смартфони на пазара. Корейската компания нагледно демонстрира своето надмощие всяка година.

През август 2017 г. тя пусна Samsung Galaxy Note 8. Еднозначно това е един от най-съвършените модели към днешна дата. Разполага с извит AMOLED екран последно поколение и резолюция 2960х1440 пиксела, поддържа фирмен стилус и е чувствителен към силата на натиска в долната си част.

Смартфонът е изпълнен във водозащитен стъклено-метален корпус. Във вътрешността виждаме чипсет собствена разработка на Samsung – Exynos 8895, един от най-мощните на пазара.

Оперативната и вътрешната памет са на ниво. 6 GB и избор измежду 64/128/256 GB вътрешна памет.

Колкото до основната камера, тя е двойна и е базирана на матрица с резолюция 12 MP. За автономната работа се грижи батерия с капацитет 3300 мАч. Поддържа се технология за бързо зареждане.

Sony Xperia XZ Premium

Компанията Sony не се намира в най-добрия си период. Позициите й на пазара не са лидерски. Въпреки това тя продължава да предлага устройства със завидно качество и възможности.

Sony Xperia XZ Premium предлага 5,5-инчова матрица с резолюция 3840х2160 пиксела. Това е вторият смартфон с 4К. Чипсетът е Qualcomm Snapdragon 835, 4 Gаоперативной и 64 GB постоянна памет.

Интересни смартфони със сменяема батерия

Ако сте меломан, препоръчваме ви този модел на Sony. Компанията се е доказала като лидер в областта на музикалните продукти.

Друг коз в ръкава на Sony Xperia XZ Premium е наличието на първата в света мобилна камера, която записва видео със скорост 960 кадъра в секунда. 19-мегапикселовата камера е оборудвана със собствен буферна паметта. Умее да записва няколкосекундно супербързо видео. За повишаването на качеството на картината е предвидена система EIS с жироскоп.

Apple iPhone X

Apple не разполага със собствена производствена линия. Всичките й компоненти се произвеждат от странични партньори. Въпреки това всяка година американската компания предалага нова визия за развитието на технологичната сфера.

През септември 2017 г. Apple ни запозна с iPhone X.

Този смартфон предлага AMOLED екран, 3 GB оперативна памет и топ версия с до 256 GB вътрешна памет. Чипсетът е Apple A10.

Традиционно iPhone X е получил една от най-добрите камери на пазара. Тя е двойна, базирана на 12-мегапикселови матрици с различна оптика. И двата сензора са снабдени със системи OIS.

За какво му е на смартфона жироскоп?

iPhone X се превърна в първия в света смартфон, поддържат заснемане на 4К видео с честота 60 кадъра в секунда.

За автомността се грижи батерия с капацитет 2700 мАч. Малко ли е това? Изобщо не. Благодарение на отличната оптимизация времето за авнотомна работа е повече от удовлетворяващо.

Освен това iPhone X разполага със система за разпознаване на лицето FaceID и технология за бързо зареждане.

Източник на снимките: sonymobile.com, Samsung.com, apple.com