Полезни съвети      

Интересни телефони със сменяема батерия

от Лили Георгиева | 22.02.2017 г.

Възможността батерията да бъде сменена в рамките на няколко секунди е характеристика, която определено прави някои модели смартфони по-предпочитани.

Ако трябва да бъдем исторически точни, родоначалник на тази традиция е още първият iPhone. Оттам насетне на пазара се появяват много други мобилни устройства, които предлагат точно тази опция.

Хубавото на сменяемата батерия е, че ако се случи инцидент с телефона (например намокряне), можете моментално да я извадите и да пристъпите към другите мерки, свързани със спасяването на устройството.

Ето няколко смартфона със сменяема батерия, които трябва да имате предвид, ако се замисляте за нова полезна придобивка.

Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL

Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL 1

Този модел излезе на пазара през лятото на 2015 г. Първоначално се причисляваше към семейството на средния клас устройства, но с течение на времето цената му се понижи.

Телефонът е актуален и сега, тъй като предлага добро съчетание на характеристики. Не може да не подчертаем наличието на система за лазерен автофокус, който рядко се среща в по-евтините смартфони.

Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL ще ви впечатли с никак лошата си камера и AMOLED екран. Той бе представен през март 2016 г., което го превръща в съвсем привлекателна опция. Още един плюс е принадлежността му към бюджетните смартфони.

Какво получавате? Фаблет с метална основа на корпуса, който предлага задоволителна автономна работа, сравнима по показатели с устройства, разполагащи с капацитет на батерията 4000 мАч.

Samsung Galaxy J7 (2016)

Samsung Galaxy J7 1

Този смартфон се появи на пазара през март 2016 г. Предлага никак лоша камера и AMOLED екран.

6 телефона с нестандартни селфи камери

Принадлежи към семейството на бюджетните модели на Samsung и в момента се предлага на изгодна цена. Срещу нея получавате фаблет с метална основа на корпуса, задоволителна автономна работа, която е сравнима по показатели на устройства с капацитет на батерията 4000 мАч.

LG G5

lg g5 3

Няма как този модулен смартфон да не ви е направил впечатление. По едно време всички само за него говореха. Появи се през февруари 2016 г. Още тогава LG G5 не успя да изпълни надеждите на производителя, но пък беше интересен ход, който ориентира конкурентите.

Сега моделът се предлага на по-привлекателна цена. Освен това разполага с двойна камера, мощен процесор и отличен звук. Да не забравяме скенера на пръстови отпечатъци, жироскопа, барометъра и възможността да използвате различни модули.

Motorola Moto E3 Power

moto e3 power

На вниманието ви представяме още един бюджетен модел, който е относително нов. Появи се през лятото на 2016 г. Възможно е да изпитате трудности с откриването му, но пък си заслужава да опитате.

Разполага с корпус от матова пластмаса и идеално приляга на дланта.

LG G5, Samsung Galaxy J7 2016, Motorola Moto E3 Power, Asus ZenFone 2 Laser ZE500KL

Източник на снимките: asus.com, samsung.com, motorola.com, lg.com