Полезни съвети      

10 евтини смартфона с поддръжка на 4G

от Лили Георгиева | 08.02.2018 г.

През последните години в смартфон индустрията се случиха забележими промени. Ако по-рано поддръжката на LTE бе характерна само за флагманските модели и устройствата от средно-високия сегмент, то днес тя е налице и в по-достъпните като цена смартфони. За това следва да благодарим на развитието на LTE в света, както и на производителите на апаратни платформи. Именно тези фактори направиха възможна работата в 4G мрежи като задължителна функция.

Днес ще ви предложим няколко модела, които поддържат 4G. Може да ги купите на сравнително ниска цена.

Meizu M5c – това е един от най-достъпните смартфони в подбора ни. Моделът е с пластмасов корпус и се предлага в няколко ярки цвята.

M5c е базиран на платформа MediaTek MT6737 — стандартен избор за евтини 4G-модели.

Xiaomi Redmi 5A –

на първо място трябва да кажем за него, че е базиран на платформа Qualcomm в съчетание с MIUI. Чипсетите на Qualcomm са отлични решения към днешна дата.

Смартфони с метален корпус

Neffos X1 Lite – този непознат за родния пазар модел с право влиза в класацията. Това, че е евтин, не го прави лош. Смартфонът е получи по-производителна 8-ядрена платформа MediaTek МТ6750, а също така скенер на пръстови отпечатъци и корпус от пластмаса, който успешно имитира метал.

Honor 6A –

този бранд може да предложи много интересни модели на съвременния потребител. Конкретно Honor 6A е базиран на Snapdragon 430 с 8 изчислителни ядра и графика Adreno 505. В игрите този модел може да се представи доста по-добре от ред свои конкуренти.

Huawei Nova Lite 2017 – Смартфонът е базиран на платформа Qualcomm и може да се похвали с метален корпус, бърз скенер на пръстови отпечатъци и качествен екран с HD резолюция.

LG K10 2017 –

прекрасен продукт на LG. За цената си предлага 8-ядрена платформа от MediaTek, 5,3-инчов дисплей, скенер на пръстови отпечатъци и напълно разглобяем корпус със сменяема батерия.

Samsung Galaxy J3 2017 – повечето смартфони на компанията струват повече от тези на конкурентите. Не такава е участта на този модел. Той ще ви излезе евтино, като ще предложи апаратна платформа собствено производство, слотове за nanoSIM и карта памет формат MicroSD.

Намери твоя смартфон с двойна камера

Sony Xperia L1 –

още една компания, чиито смартфони трудно можем да определим като достъпни. Този модел обаче срещу невисока цена ще ви гарантира поддръжка на 4G, симетричен порт USB Type-C, екран с диагонал 5,5 инча и др.

ASUS ZenFone Live ZB501KL – това е най-достъпният модел на компанията към днешна дата. Поддържа LTE.

Apple iPhone 5S – този модел излезе на пазара през 2013 г. Въпреки това той може да предложи много и сега. Операционната му система продължава да бъде обновявана.

Източник на снимките: sonymobile.com, mi.com, honor.com, lg.com