Полезни съвети      

Намери твоя смартфон с двойна камера II

от Лили Георгиева | 28.04.2017 г.

Вчера ви представихме първите няколко модела, които заслужават вниманието ви, когато обмисляте закупуването на нов смартфон с двойна камера

Днешните главни герои са къде по-различни, къде сходни. Разбира се, компаниите-производители са нови. Всяка една от тях предлага на своите потребители конкретни „залъгалки“, с които да ги привлече на своя страна.

Време е за

Xiaomi Mi5s Plus

Xiaomi Mi5s Plus е снабден с двойна основна камера с резолюция 13 MP + 13 MP. Единият модул снима цветно, а другият – монохромно. Главната особеност на камерите е, че двата модула не работят съвместно по принцип. За целта трябва да активирате специален стереорежим, избирайки иконката с диафрагма на дисплея.

В този режим камерата става забележимо по-бавна, това позволява да получите снимки с по-широк динамичен диапазон и с по-качествена преработка на детайлите в тъмни условия.

Смартфони с удивителна автономна работа

Сред другите важни характеристики на телефона са 5,7-инчов Full HD-екран, процесор Qualcomm Snapdragon 821, 4 GB оперативна памет и 64 GB вградена памет. Капацитетът на батерията е 3800 мАч.

Следващият в списъка е

LG G5 SE

LG също използва две камери в редица свои нови смартфони. При тях функционалността съществено се отличава от тази при другите производители.

Основният модул на G5 SE има резолюция 16 MP, а вторият – широкоъгълен 8-мегапикселов модул с ъгъл на снимане 135°.

По замисъла на създателите отделен широкоъгълен обектив трябва да помага при заснемането на панорамни пейзажи, високи сгради и група хора, без да се налага те да се отдалечават на голямо разстояние от обектива.

Освен това LG G5 SE разполага с 5,3-инчов екран с резолюция 2560х1440 пиксела и функция Always On Display, процесор Qualcomm Snapdragon 652, 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет. Капацитетът на батерията е 2800 мАч.

Тук е моментът да отчетем, че смартфонът е разработен на уникална модулна система.

Следващият заподозрян е

Asus Zenfone 3 Zoom ZE553KL

Компанията Asus представи Zenfone 3 Zoom на изложението CES 2017. Главна особеност на модела е неговата двойна камера.

Смартфони без рамки около екрана

Основната има широкоъгълен обектив с голяма апертура  (f/1,7) и матрица 12 MP с поддръжка на технологията ASUS SuperPixel. Тя е предназначена за снимане в ежедневието, дори при слаба осветеност.

Втората камера е с резолюция 12 MP и оптическо зумиране до 2,3 пъти – то служи за получаване на висококачествени снимки в едър план.

Камерата не е единственият коз в ръката на Asus Zenfone 3 Zoom. Смартфонът разполага с капацитет на батерията 5000 мАч. На това му се казва заявка за задоволително продължителна автономна работа.

Освен това потребителят получава 5,5-инчов екран, 4 GB оперативна памет, процесор Qualcomm Snapdragon 625 и 64 GB вградена памет.

След тези прекрасни модели, нека да пристъпим към представянето и на

ZTE Blade V8

Това е скъп телефон, който също предлага две камери. Основният модул е 13-мегапикселов, като има и помощен 2 MP. По този начин  втората камера се използва за размиване на задния фон.

Друга причина да изберете този модел е, че камерата умее да снима 3D-фото. За целта е необходимо да използвате очила за виртуална реалност.

Колкото до другите параметри, получавате 5,2-инчов Full HD екран, процесор Qualcomm Snapdragon 435, 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет.

Lenovo Phab 2 Pro

Ако търсите иновации от Google, запознайте се с Phab 2 Pro. Той е първият в смета смартфон с поддръжка на Tango — технология на Google, която позволява да се използва допълнена реалност в игри и приложения.

В устройството има не два, а три модула. Те са разположени на гръбчето. Така получавате основна 16-мегапикселова камера, камера за дълбочина и камера за проследяване на движението.

С тяхна помощ телефонът може да създава 3D-моделина помещението, в което се намирате. Както сами се досещате, с Lenovo Phab 2 Pro експериментите ще са безкрайни.

Телефони до 450 лв.

Моделът предлага още 6,4-инчов Quad-HD дисплей, процесор Qualcomm Snapdragon, 4 GB оперативна памет, 64 GB вградена памет и капацитет на батерията 4050 мАч.

Източник на снимките: lenovo.com, mi.com, asus.com, zteusa.com, lg.com