Полезни съвети      

Смарт часовници и гривни за по-добра форма и настроение

от Лили Георгиева | 04.01.2018 г.

През последните години смарт часовниците и фитнес гривните набират популярност и това не е току-така. Можете да ги използвате през лятото по време на сутрешния джогинг в парка, а също така и през зимата, за да не правите излишни движения, търсейки къде за пореден път сте забравили смартфона си – може да видите уведомленията на дисплея на часовника.

Друга важна полза от използването на тези устройства, които с всяка следваща година стават все по-усъвършенствани, е, че можете с лекота да следите формата си – всяка ценна информация е разположена на китката ви или пък във фитнес приложението.

Ако планирате да се сдобиете с подобно устройство, обърнете внимание на няколко модела – именно за тях ще стане дума в следващите редове.

Категорично прекрасен пример за фитнес часовник е Samsung Gear Sport. Той е снабден с кръгъл AMOLED дисплей и работи с операционна система Tizen. Въпреки ориентираността си към спортните натури, този часовник може да е идеален спътник в ежедневните занимания.

Друг модел, който заслужава внимание, е дело на Huawei. Става дума за спортния часовник Watch 2, който може да се похвали със стилен дизайн, сензорен AMOLED дисплей и защита от прах и влага по стандарт IP68. В него са вградени GPS, NFC и двоен микрофон.

Ползите от смарт часовника

ASUS ZenWatch 3 също заслужава да бъде иман предвид. Той е не само отличен приятел на вашия Android-телефон, но и прекрасно украшение за китката. Дизайнът му не може да бъде сравнен с друг. Големият 1,39-инчов AMOLED-дисплей е разграфен на интерактивни сектори и изпълнен в класически стил. Корпусът е изработен от неръждаема стомана, а каишката е от естествена кожа. Определено грабва погледа!

Ако искате устройство, в което е сложен акцент върху фитнес функциите, то оптимален избор е моделът Garmin Vivosmart HR+. Става дума за усъвъшенстван фитнес тракер, който е снабден с GPS и постоянно работещ пулсометър. Мониторингът на пулса се осъществява денонощно, а цялата статистика от тренировките може да бъде видяна на едно място в приложението Garmin Connect.

Смарт часовници със SIM карта

За любителите на класиката сме подготвили няколко думи за LG Watch Style. Благодарение на строгия си дизайн, този смарт часовник е подходящ за всеки един потребител. Той изглежда безупречно добре. Дори и да не го използвате за подобряване на физическите данни, заслужава си да знаете за него. Кой знае – може да си го купите съвсем скоро! Няма да съжалявате.

Източник на снимките: lg.com, garmin.com, huawei.com, samsung.com