Полезни съвети      

Изгубихте следите на файл в телефона? Няма проблем!

от Лили Георгиева | 08.11.2017 г.

В ежедневието е лесно да загубите следите на някоя вещ, но също толкова вероятно е да забравите къде сте съхранили файл в компютъра или телефона си. Радостната новина е, че съществуват приложения, които помагат във втория случай.

Нерядко търсенето на желания файл, записан в паметта на телефона, ни принуждава да прехвърлим пред очите си купища ненужна информация, защото вградената търсачка е така „добра“ да изисква от нас точна формулировка на заглавието на файла или пък дата на създаване.

В такива случаи препоръчваме да не се мъчите излишно. Възползвайте се от едно много полезно мобилно приложение. Нарича се Fast Finder. Заглавието ясно обозначава за какво служи и колко бързо ще ви свърши работа. Негов разработчик е Denim Basumatary. Предлага се безплатно в Google Play и елиминира необходимостта да помните излишна информация.

Главното достойнство на Fast Finder е удобният и минималистичен интерфейс. Той е съобразен с желанието на потребителите комфортно да боравят с приложения.

Полезни мобилни приложения за планинари

За разлика от повечето аналози на тази програма, търсачката на Fast Finder се появява в горната част на екрана и ви предлага в удобен за вас момент да откриете всичко необходимо. Ваш е изборът – дали ще бъде снимка или файл.

Още един плюс е наличието на синхронизация с услугите на Google. Приложението позволява също така да търсите не само обекти, записани в паметта на мобилния телефон, но и да търсите приложения в Google Play, видеа в YouTube и дори да откривате значението на непознати думи.

Всеки един потребител, който се вълнува от музика, може да настрои търсене на аудиофайлове в Google Play Music.

Разработчикът предлага още настройки, с които можете да коригирате визията на приложението и това да го направи по-приятно за употреба и в синхрон със стила ви.

Това приложение бе отличено на CES 2017

Стартирането на приложението става чрез двойно потупване. Само това е необходимо, за да бъдете с една крачка по-близо до желания файл.

Източник на снимките: google.com