Полезни съвети      

5 причини да купите Pixel 2 XL

от Лили Георгиева | 24.10.2017 г.

Появата на второто поколение Pixel телефони провокира интереса на потребителите в цял свят, особено на онези от тях, които вече са се снабдили с Google телефон или пък възнамеряват да се сдобият с такъв.

На пръв поглед устройството не провокира възторг, но, както знаем от опита си досега с тези модели, може да се очакват доста приятни неща. Google 2 XL може да не изглежда доста мощен, но предлага отлично съчетание на апаратни спецификации и компоненти. Тук няма да откриете стилус, двойна камера или пък обвивка от течен метал.

Още тук ще подчертаем, че Pixel 2 XL не е никак евтин телефон. Той е елегантен и предлага широк набор от функционални възможности. Експерти казват обаче, че не си заслужава да купувате новия модел, ако вече разполагате със стария. Разбира се, това е въпрос на лично предпочитание. Много хора обичат да имат на свое разположение най-новите телефони.

Ако везната клони към купуване на Pixel 2 XL, предлагаме ви като подкрепа 5 причини, за да го направите.

1/ Екранът и дизайнът

В Pixel 2 XL получавате съотношение на страните на екрана 18:9. Още в началото на тази година масово това решение бе предложено от други два водещи производителя на смартфони – Samsung и LG. Миналата година пък първа бе Xiaomi.

Корпусът на смартфона е тънък и дълъг. Прекрасно се побира в дланта.

Трябва да ви направи впечатление, че разработчиците са намалили размера на стъклото в горната част ан корпуса. Новият външен вид изглежда по-балансиран. Има по-малко стъкло, а това автоматично означава, че шансът да го строшите е по-малък.

5-инчови смартфони

Намалени са нежно горните и долните рамки на екрана.

Екранът е pOLED, 6-инчов с резолюция Quad HD. Едно от положителните следствия от това е, че по-удобно ще работите със смартфона, когато носите слънцезащитни очила.

2/ Камерата

Наскоро една организация, която тества камерите на смартфоните, постави максимално висока оценка в исторически план именно на Pixel 2 XL. Предишният рекорд принадлежеше на Galaxy Note 8 и iPhone 8 Plus.

В Google са успели да постигнат отличен ефект на размиване на фона само с една камера с помощта на алгоритъм за машинно обучение.

3/ Google Lens

Тази година компанията представи новата си платформа за машинно обучение, което използва камерата на смартфона. Проектът е съвсем близо до влизане в действие и ще се появи първо в смартфоните Pixel.

Ето в какво се състои концепцията. С приложението може да „вземете“ адрес на електронна поща. Той ще се появи в Google Assistant и можете да го добавите като пощенски клиент. Ако насочите Google Lens към сграда или статуя, машинното обучение разпознава формата и ще ви даде исторически данни за обекта. Ако насочите камерата към картина, приложението ще ви каже кой е художникът.

Защо да си вземете смарт часовник

Тази възможност ще се появи във всички Pixel телефони, независимо дали тазгодишни модели, или миналогодишни.

4/ Подобреният потребителски интерфейс

Той работи бързо и плавно, на външен вид е опростен, елегантен и доста полезен. Сега вече е усъвършенстван. Например няма нужда да отваряте браузър, за да търсите, или пък да активирате Google Assistant.

Можете да стартирате последния като натиснете върху активните краища на корпуса на смартфона. Тук виждаме една сходна черта със смартфона HTC U11.

На екрана виждаме Always On Display. Потребителят вече ще може във всеки един момент да вижда коя песен се възпроизвежда, как се променя трафикът, обновленията в календара и т.н.

5/ Google

Собствениците на Pixel телефони ще получат обновяване на операционната система и различни други полезни обновления, свързани със безопасността. Това е една от най-силните черти на този тип смартфони – огромен коз.

Разработчиците обещават да поддържат Pixel 2 XL през следващите 3 години.

Източник на снимките: google.com