Полезни съвети      

Смарт часовникът като коледно желание

от Лили Георгиева | 30.10.2015 г.

„Мили Дядо Коледа,

Започвам писмото си на прага на месец ноември, за да можеш да имаш време да ми изпълниш желанията. Аз, от своя страна, може да не съм слушал през изминалите дни (от януари до днес), но обещавам да слушам до края на годината. Смятам, че тази сделка е изгодна за трите страни – ти, аз, мама и татко.

Тази година искам смарт часовник, както и още 1001+ неща, които можеш да прочетеш в списъка за мама. Дадох й го преди една седмица, а тя го прочете и рече, че иска да я погребем с него. В този миг разбрах, че шансовете ми да получа всичко от списъка клони към най-ниската точка под морското равнище. Мама скоро няма намерение да умира, а щом иска един ден списъкът да е с нея в последното й убежище, значи всичко е загубено.

Оставям избора на смарт часовник на теб. Няма да влизам в излишни подробности за цена и марка… Знаеш, че съм пич! А пичовете носят най-доброто.

Искрено твой,

Спас

(защото ще спася света)”

 

Излизам от лиричното отклонение и минавам направо към темата за смарт часовниците. От дълго време се смята, че тези устройства ще са следващият хит сред потребителите, но има нещо, което сякаш е вкарало прът в колелата, и този резултат така и не става видим. Дали това не е цената?

Или пък се дължи на неразбиране на широкия спектър от функции, които смарт часовниците предлагат, както и достойнствата им пред смартфоните?

apple watch sport 3Решихме да ви посочим защо си струва да харесате този тип устройства. Те не са глезотия (особено когато ги купувате, защото наистина имате нужда от тях). Напротив, може да улеснят съществено ежедневието ви.

1. Добрата новина при съвременните смарт часовници е, че

изпълняват ролята както на часовник, така и на фитнес тракер

(педометър, изчисляване на изгорени калории, измерване на пулса, мониторинг на физическата активност и др.). В този смисъл, ако планирате покупка на фитнес гривна, можете да хвърлите око на офертите за смарт часовници.

2. Всички умни часовници се свързват със смартфон чрез Bluetooth и ви уведомяват своевремнно за обновления: текстови съобщения, електронна поща, социални мрежи, календар и т.н.

3. С часовника можете да управлявате музикалния плейър на смартфона. Ако изберете модел с повече памет, можете да заредите такъв в самия часовник и да слушате с помощта на Bluetooth -слушалки – идеално решение за трениращите, които обичат да слушат музика в залата.

MyKronoz ZeBracelet 24. Можете да отговаряте на повиквания или да ги отклонявате. А също така да отговаряте на съобщения с помощта на стандартни отговори или с гласово съобщение (тъй като отсъства клавиатура).

5. Смарт часовниците са

отлични навигатори.

6. Можете да пускате приложения и да търсите информация.

7. Съвременните смарт часовници са

защитени срещу падане, влага и прах.

Достатъчно е да погледнете в техническите характеристики и ще установите по какъв стандарт е направено устройството. Обикновено умните часовници са защитени по стандарт IP67 или IP68, това означава, че можете да плувате с тях, но не и да се гмуркате в дълбочина.

8. Едни от най-издръжливите смарт часовници са тези на Pebble. Те изискват зареждане през 4-5 дни. Най-масов е случаят на други модели, които ще се наложи да заредите няколко пъти през седмицата. Както виждате има разлика със смартфоните, чиито потребители понякога ги зареждат по два пъти на ден.

Посочихме ви някои от

най-базовите умения на смарт часовниците, които си струва да знаете.

Най-удивителното идва, когато изберете определен модел. В него ще забележите, че разработчиците са вложили разнообразие от функции и привлекателни приложения, които правят часовника повече от практичен. Колкото до дизайна им, има за всекиго по нещо, а с помощта на сменяемите каишки можете да съчетаете устройството със стила си и ежедневните задачи.

Източник на снимките: apple.com, mykronoz.com, lg.com