Полезни съвети      

Умният часовник, който няма нужда от зареждане

от Лили Георгиева | 12.10.2017 г.

На съвременния пазар може да откриете разнообразие от смарт часовници. За някои модели вече сме ви говорили. Те впечатлява със своите функции и красив дизайн. Съществува обаче един проблем – като всяко друго устройство и смарт часовниците трябва да се зареждат. Когато това задължение е ежедневно, понякога ни наляга умора и раздразнителност.

За щастие вече съществува смарт часовник,

който няма нужда да зареждате. Точно така – никога! Нарича се LunaR, а захранването му с енергия става чрез слънцето.

Главната отличителна черта на този смарт часовник е, че е снабден с прозрачен панел, който улавя светлината от слънчето и другите източници на светлина. След това я използва за зареждане на батерията, която е с капацитет 110 мАч.

Разбира се, производителят е предвидил и случай, в който бихте искали да заредите устройството си с помощта на кабел.

Няколко причини да си купите смарт часовник

Добрата новина е, че ако сте навън цял ден, под приятно топлите лъчи на слънцето, мисли за презареждане на смарт часовника не бива да ви връхлитат. Кабел не ви трябва!

В качеството на втора особеност на LunaR искаме да посочим привлекателния му дизайн. Разгледайте го – той прилича на истински часовник, лаконичен, строг, приятен за носене.

Накрая ще споменем, че и тук потребителят получава ред интересни функции. В противен случай какъв смарт часовник е това.

В LunaR има функция за следене на световното време, тракер на активността и на съня, будилник и възможност за получаване на уведомления от смартфона. Засега не можете да се отзовавате на повиквания или пък да отговаряте на уведомление от самия часовник. Затова пък отсъства необходима да го зареждате.

Смарт часовницити със SIM карта

Ако се вълнувате от този проект, може да посетите страницата му в Kickstarter. Там може да поръчате любопитния смарт часовник срещу сумата от 138 долара. По-късно цената на дребно на модела ще възлиза на 239 долара. Няма да се наложи да чакате дълго. Създателите на проекта планират да стартират доставките още през декември тази година.

Е, хареса ли ви този умен часовник, който не изисква зареждане?

Със сигурност е удачно решение за мнозина от вас, които обичат да прекарват свободното си време на открито, далеч от стени, контакти и друг тип постижения, дело на цивилизацията.

Източник на снимките: kickstarter.com