Полезни съвети      

Дни до премиерата на сгъваемия телефон

от Лили Георгиева | 05.10.2017 г.

Отдавна много потребители мечтаят за нова форма на смарфона. Не е изключено до максимум месец да видим именно такова устройство. То в сгънат вид ще бъде достатъчно комфортен смартфон, а в разгънат – неголям удобен таблет.

Кой ще бъде производителят и кога ще се появи тази иновация в дизайна?

Съгласно данни от неназован източник, ZTE съвсем скоро ще пусне сгъваем смартфон с два екрана. Това устройство може да стане телефонът, който ще промени за пореден път представите ни.

Кодовото название на все още пазеното в тайна устройство е Axon Multy. То ще дебютира на пазара като Axon M, а планираната презенцатия е за 17 октомври тази година. Кога телефонът ще постъпи в продажба все още не се знае. Знае се обаче, че той ще бъде с обичайни размери.

Axon M открива възможност за замяна на смартфоните с друг тип устройства с по-големи екрани. Ноутбуците и настолните компютри вече престанаха да бъдат основни устройства за свързване между потребителите, използващи интернет. Тяхното място е заето от мобилните джаджи.

При смартфоните си остава валиден един съществен „недостатък“. Той касае мултизадачността. С появата на пазара на това сгъваемо устройство от ZTE в света на смартфоните започва нова ера.

Търсенето на телефони с големи екрани расте през последните години. В същото време интересът към таблетите със сравнително големи дисплеи се понижава.

Телефони със завидна автономна работа

Axon M може да се превърне в един вид „мост“ между таблетите и смартфоните. Вложените в него два екрана ще направят размера на дисплея на новото устройство на практика такова, като в неголям таблет. Съгласно съобщението на „източника“, ще стане възможно едновременно изобразяване на екрана на две приложение, което ще привлижи преживяването на потребителите от работата със смартфон към това, с което е характерно използването на персонален компютър. То е свързано с мултизадачността, която все повече вълнува съвременния човек.

Така преди дни ZTE анонсира своята пресконференция. Тя ще бъде в Ню Йорк. Именно Axon M ще бъде черешката на тортата на технологичното шоу.

През 2017 г. потребителите на смартфони в цял свят имаха възможността да видят няколко удивителни модула – LG V30, Samsung Galaxy Note 8 и Apple iPhone X. Продуктът на ZTE обаче ще бъде истинска сензация. Този дизайн е дългоочаквана иновация.

Защо да изберем LG V30

За характеристиките му се носят слухове. Напълно възможно е смартфонът да е снабден с 6,8-инчов екран с резолюция 2160 x 1920 пиксела. Той няма да има един гъвкав екран, а два!

В сгънат вид той ще предлага два екрана – на предния и на задния панел. Окачва се в САЩ новият смартфон да се предлага ексклузивно на цена 650 долара.

Знаем нещичко и за чипсета. Той ще бъде Snapdragon 820 или 821. Оперативната памет ще бъде 4 GB, а вътрешната – 32 GB. Капацитетът на батерията на Axon M, който ще бъде 3120 мАч, за момента буди смущение, тъй като на пръв поглед не съответства на устройство с два екрана… Предстои да разберем какво е подготвил производителят.

Снимка: ztedevice.com