Полезни съвети      

Кога и кои смартфони очакваме до края на 2017 г.

от Лили Георгиева | 08.02.2017 г.

През 2017 г. на пазара за мобилни телефони предстои да се появят редица интересни устройства. Именно поради това решихме да съставим календар, макар и той да не е пълен, тъй като кой знае какви изненади са ни подготвили производителите.

Струва си обаче да имаме предвид кога ще се появят някои модели, чиито предшественици следим от доста време. Датите са приблизителни.

Първо полугодие

През първото тримесечие се очертава да бъдем запознати със Samsung Galaxy A3, Samsung Galaxy A5, Samsung Galaxy A7, HTC U Ultra, BlackBerry Mercury, LG G6, Huawei P10 и P10 Plus, Sony Xperia X, Xperia XA и Xperia X Performance, Moto G5 и флагман на Nokia.

Тази година новата A-серия на Samsung ще бъде

по-добра от всякога и

по-приближаваща се до флагманските устройства. Подгответе се за стъклени корпуси с метална рамка. Мобилните телефони ще бъдат защитени срещу вода и прах по стандарт IP68. Любопитното е, че вече са анонсирани в някои страни. Ще се появят по магазините през февруари.

Друг вече анонсиран телефон е HTC U Ultra. То радва с корпус от стъкло и втори 2-инчов дисплей. Очаквайте го на пазара през март.

През последните години BlackBerry-тата не са толкова популярни. Въпреки това на MWC в Барселона ще бъде представен BlackBerry Mercury.

По същото време се очаква премиерата на новия флагман на LG. На LG G6 са възложени големи надежди, той трябва да бъде по-добър и по-успешен от предшественика си. Нелека задача!

На изложението в Барселона ще се състои презентация на HDM Global. Прогнозата е, че ще видим нов флагман на Nokia.

5 причини да не си купите флагман

Предшествениците на Huawei P10 и P10 Plus бяха представени през април 2016 г. Това ни кара да мислим, че е напълно възможно една година по-късно Huawei да ни запознае с новите си рожби. А защо не и по-рано на MWC 2017!

Няколко дни преди края на февруари на мобилния пазар ще се появи още един смартфон – това е Moto G5 от Lenovo. Има данни, че той няма да е сам. Компанията ще му прави Moto G5 Plus.

А какво са ни приготвили от Sony?

На 27 февруари се очаква премиерата на Xperia X, Xperia XA и Xperia X Performance. Поканите са разпратени. Остава само да изчакаме началото на събитието.

През второто тримесечие на 2017 г. новини очакваме от Samsung, Xiaomi, ZTE, Asus, HTC, OnePlus и др.

Южнокжрейската компания Samsung планира да ни запознае с Galaxy S8 и Galaxy S8 Edge. Ориентировъчната дата на пускането на устройствата за продажба е 21 април.

От Xiaomi смятат да отвърнат на предизвикателствата през 2017 г. с нов флагман – Xiaomi Mi 6. Той ще се появи или през април, или през май. Ще разполага с процесор Snapdragon 835.

Xiaomi Mi 4S 7

Традицията повелява ZTE да предлага на пазара нов флагман веднъж годишно. Това означава, че през май можем да очакваме Axon 8.

ZenFone 4, ZenFone 4 Deluxe и ZenFone 4 Ultra пък ще ни зарадват с новите си характеристики на изложението Computex, което се провежда през май в Тайван.

Още един флагман се очаква от HTC през второто тримесечие на 2017 г. Става дума за HTC 11. Той ще се появи през май или юни.

Ако не сте харесали модел досега, изчакайте да видите следващия убиец на флагмани – OnePlus 4. Вероятно ще бъде представен през юни.

Най-очакваните модели на MWC 2017

Към края на полугодието се очаква премиерата на Moto Z и Moto Z Force. За тях все още няма конкретна информация.

Второ полугодие

Следващите 6 месеца от 2017 година са не по-малко вълнуващи. Дори може да се каже, че тогава битката между компаниите съвсем ще навлезе в своя пиков етап.

Xperia C5 Ultra 3

Още през третото тримесечие ще видим

Honor 9, Samsung Galaxy Note 8, Sony Xperia XZ2 и iPhone 8.

Спомняте ли си прекрасния модел Honor 8? Не е възможно той да не получи развитие и да ни бъде представен в по-усъвършенстваната версия през 2017 г. Затова очакваме през юли премиерата на Honor 9.

Според слуховете, въпреки краха на Note 7, тази година ще видим Note 8. Позитивната прогноза сочи, че високите температури няма да се дължат на нищо друго, освен силното лятно слънце. Фаблетът се очаква през август.

На IFA 2017 в Берлин е напълно оправдано да се появи Sony Xperia XZ2. Събитието традиционно се състои през септември.

Този месец е свързан пряко с компанията Apple. Именно тогава милиони фенове ще гледат с очакване към премиерата на iPhone 8. Според слуховете Apple подготвя три нови смартфона.

През последното тримесечие на 2017 г. ще видим LG V30, Google Pixel 2 и Google Pixel XL 2, Xiaomi Mi Note 3 и Huawei Mate 10.

lg v20 4

В края на годината семейството на LG

ще се попълни с интересен модел. Става дума за устройството LG V30. Премиерата му е планирана за ноември.

Месец по-рано почитателите на Google телефоните ще имат удоволствието да видят в цялата им прелест Google Pixel 2 и Google Pixel XL 2.

Той е розов. Кой? Твоят нов телефон

Октомври може би ще бъде запомнен и с появата на Xiaomi Mi Note 3.

Накрая завършваме с Mate 10. Ако си спомняте, неговите предшественици – Mate 8 и Mate 9 бяха анонсирани през ноември. Ако се придържаме към тази традиция, в края на есента ще имаме още едно устройство от Huawei.

Източник на снимките: lg.com, mi.com, sonymobile.com, htc.com