Полезни съвети      

Суматоха преди презентацията на iPhone 8

от Лили Георгиева | 01.09.2017 г.

Презентацията на новия смартфон на Apple, който вероятно ще получи названието iPhone 8, ще се състои на 12 септември.

В последно време в интернет огромно количество източници на информация пуснаха подробности и предположения за характеристиките на новия айфон. Така горе-долу потребителите вече се сдобиха с определена представа за това, как ще изглежда новият флагмански смартфон на Apple.

Очаква се, че iPhone 8 ще получи OLED-екран с размер 5,8 инча и ще се превърне в най-големия в семейството на американската фирма. Екранът на iPhone 7 Plus, ако си спомняте, е с размер на диагонала 5,5 инча.

По данни на експерти екранът ще заема целия преден панел на телефона без да има ивици по краищата. В качеството на една от най-забележителните новости ще влезе отсъствието на бутона Home – неговата функция ще се изпълнява от „виртуален“ бутон, който ще бъде част от екрана.

Според една от версиите, които циркулират из интернет, е, че новият телефон ще използва технологията за разпознаване на лице с цел идентификацията на потребителя. Тя идва на мястото на технологията Touch ID, разпознаваща собственика на устройството по отпечатъка от пръска.

Телефони с 3 SIM карти

Слухове се носят и за паметта, която iPhone 8 ще предложи. Според едни стартовият модел ще получи 64 GB, а най-скъпата – 512 GB. Последното ще бъде рекорден показател за смартфоните на Apple.

Други източници твърдят, че ще има две версии на телефона – едната със 128 GB, а другата с 256 GB.

Има данни още, че смартфонът ще бъде снабден с технология за бързо зареждане. Това определено ще допадне на потребителите от цял свят.

Колкото до цената, според определени източници, тя ще стартира от 1000 долара и дори 1100 долара.

Не е изключено Apple едновременно да представи обновления на два от съществуващите си модели, като ще ги нарече iPhone 7s и iPhone 7s Plus.

Сериозни подобрения обаче не бива да се очакват. Традиционно става дума за съвсем леки корекции за добро, които касаят скоростта на работа, характеристиките на камерата и батерията.

За накрая ще споменем, че напоследък се носят слухове за това, че компанията може да има проблеми с доставките на новите устройства. Защо? Заради технически проблеми, казват експерти. Те обаче са свързани не със самите телефони, а чисто логистично.

Смарт часовници със SIM карта

Какво предстои ще ни разкажат от Applе съвсем скоро. Ей го къде е 12 септември! Официално продажбите стартират на 22 септември.
Източник на снимките: apple.com