Полезни съвети      

Знаете ли кой е най-здравият Samsung телефон?

от Лили Георгиева | 10.08.2017 г.

Известна част от потребителите на смартфоните се ориентират кое устройство да купят по това, доколко здраво и издръжливо е то. Затова бе голяма и приятна изненада желанието на Samsung да предложи нещо конкретно в тази посока.

Този отличителен смартфон ще има имунитет срещу падания и попадане на прах и влага. Вече знаем за какво става дума, тъй като производителят представи своя защитен телефон. Присъства обаче едно „но“.

То е свързано с факта, че за „неопределено време“ съгласно прессъобщението на Samsung, Galaxy S8 Active с укрепен корпус и защита срещу падане ще остане достъпен само за американския оператор AT&T. По договор смартфонът ще се предлага на американците за 28 долара месечно.

Разбира се, това не е кой знае каква мъка. Не е лошо някой да тества защитеното устройство на Samsung, преди то да се появи на европейския пазар. Както знаем, понякога компанията среща трудности с овладяването на високите температури.

Да разгледаме и какви са

разликите на защитения Galaxy S8 Active с оригиналния Galaxy S8.

На първо място гръбчето е текстурирано, за да може този прекрасен смартфон да не изплъзва от ръцете на собственика си.

Второ, има металически бъмпер, който гарантира по-голямата издръжливост при падане.

Забелязваме промяна и в капацитета на батерията. Тук тя е 4000 мАч, което е с 1000 мАч повече, отколкото в оригиналния Galaxy S8.

Телефони с удивителна автономна работа

Друга разлика, която трябва да бъде отчетена от тестващия американец, е , че устройството ще се предлага само в две цветови решения: тъмносиво или златисто.

Още от пръв поглед се забелязва, че дисплеят е без извивки. Тук явно производителят има свои основания да се откаже от тях в името на по-добрата защитеност.

И на последно място ще споменем

имунитета срещу падания и попадане на прах и влага.

Според данните на Samsung моделът може да оцелее при полети върху плоска повърхност от височина 1,5 метра и при потапяне във вода на дълбочина 1,5 м. Конкретно сертификацията е по стандарт MIL-STD-810.

Удароустойчив телефон, който впечатлява

Освен това ще споменем и някои други характеристики, които не от без значение. Например, че процесорът е Snapdragon 835, съчетан с 4 GB оперативна памет и 64 GB вградена памет.

Екранът е SuperAMOLED и със задоволително голям диагонал – 5,8 инча.

Заинтересованите от новото уникално устройство на пазара ще могат да си закупят устройството от утре – 11 август.

Припомняме, че по-рано бе съобщено, че Samsung е пуснала на пазара в Китай сгъваемия телефон Leader 8. Интересното е, че корпусът му е изработен от авиационен алуминий, а на задния панел е разположен скенер на пръстови отпечатъци. Смартфонът тежи само 235 грама.

Източник на снимките: Samsung.com