Полезни съвети      

Как да превърнете телефона си в голяма аудиокнига

от Лили Георгиева | 19.07.2017 г.

Кога последно четохте книга? Не е задължително да е била в книжен вид. И в електронен върши работа. Всъщност в съвременното динамично ежедневие не един сред нас се е отдалечил от любимото си хоби – четенето, тъй като свободното му време буквално „изтича“ в спане и други развлечения.

Именно това провокира разработчиците на едно приложение да усъвършенстват т.нар. аудиокнига. Сега можем да слушаме любимите си произведения, а и горещите заглавия на пазара навсякъде – зад волана, в метрото, докато учим, пътуваме в самолет и т.н.

Трябва да знаете, че в Google Play има доста приложения с аудиокниги. Едно от най-добрите сред тях е шведското Storytel.

Книгите в него са групирани в разнообразни жанрове. Тук са детективските романи, фантастиката, дори има заглавия за психология с биографични бележки.

Джон Грин, Ремарк, Джордж Мартин – това са само няколко от хитовите автори, които ще откриете в каталога Storytel.

 

Всички книги са озвучени от професионални диктори. Дори няма нужда да бъдете свързани с интернет, за да ги слушате, тъй като винаги може да свалите желаните заглавия на устройството си.

Приложение, което ще ви помогне да заспите

В приложението ще намерите и тестови отрязъци, за да може да оцените озвучаването на книгите или пък да се запознаете накратко със съдържанието й. Основната информация за всяка аудиокнига може да откриете на визитната й картичка. Там има данни за книгата, автора и общата продължителност на четивото.

По време на слушане потребителят може да избере скоростта на четене на диктора, да нагласи таймер за заспиване и други такива полезни функции.

Storytel автоматично запомня докъде сте стигнали с „четенето“ и когато отново стартирате аудиокнигата, продължава оттам където сте били.

 

С това приложение знаете къде са вашите любими хора

Ако обичате да групирате любимите си книги на едно място, приложението го позволява. Разполагате с лична лавица. Така аудиокнигите, на които сте хвърлили око, са на няколко секунди разстояние.

За да започнете пълноценно да използвате приложението, трябва да се регистрирате в сайта Storytel. Целият процес отнема по-малко от минута и не ви струва нищо.