Полезни съвети      

Мобилно приложение за концентрация и пълноценен сън

от Лили Георгиева | 13.04.2017 г.

Днес ще поговорим за едно от най-ефективните мобилни приложения. То е подходящо за онези от вас, които в последно време или пък по принцип се сблъскват с проблеми като отсъствие на концентрация на работното място или пък невъзможност да заспят вечерно време.

В наши дни

стресът се е превърнал в едва ли не синоним на думата „ежедневие“.

Повечето хора дори възприемат за нормални проблемите с концентрацията и заспиването.

Всички екрани и съобщения просто не им дава възможност да се съсредоточат. Не се примирявайте със ситуацията! Предлагаме две решения:

1/ Изключете смартфона си или

2/ Използвайте това специално мобилно приложение. То ще направи така, че да отметнете всички работни задачи навреме и дори по-бързо от обичайното. Колкото до заспиването, и при него няма да имате проблем. Ще спите като малко дете!

Не може да отречете, че ви се случва често да се взирате с часове в монитора на телевизора, екрана на смартфона или пък в страниците на някога книга с надеждата, че ще успеете да се съсредоточите.

В други случаи се прибирате у дома, стараете се да заспите, но след поредния се изтърколил час в празни усилия, решавате, че май този път методът с броене на овце ще свърши работа. Най-лошото е, че когато стигате до 1002, все още сънят е мираж.

Тогава какво да направите в такава ситуация?

Взимайте слушалките!

Създателите на мобилното приложения са убедени, че краят на проблемите с концетрацията и съня може да бъде сложен, стига да използвате brain.fm. Става дума за автоматично „радио“ за концентрация.

Музиката е способна не само да подобри настроението на човека и да го накара да танцува след 2 чаши вино, но и на много повече, убедени са създателите на приложението.

С негова помощ можете на практика да направлявате своя мозък, да насочвате активността му в желаното русло.

Например с цел концентрация, а защо те и отпускане.

За да постигнат именно този ефект, разработчиците се „въоръжават“ с група опитни невроспециалисти. Те подбират музика, която е способна да се справи с ежедневния стрес и може да стимулира творческата енергия.

Смартфони без рамки около екрана

Достатъчно е само да пуснете brain.fm и да изберете един от режимите: концентрация, отпускане или сън.

След това сложете слушалките в ушите си и се потопете в свят от разнообразна музика и звуци.

Всяка плейлиста е уникална и се генерира според потребностите на потребителя. Преди да стартира програмата, трябва да изберете колко време ще слушате – 30 минути, 1 час, 2 часа и т.н.

Смартфони за меломани

Повечето потребители избират да слушат програмата в продължение на 10 минути.

Ако хвърлим око на отзивите, разбираме, че приложението е оценено високо. Потребителите често са хора, които практикуват творчески професии – дизайнери, журналисти, писатели, но също така и студенти.

Е, готови ли сте да опитате brain.fm? То ще ви помогне не само по-добре да се концентрирате, но и да преодолеете творческия застой в ученето или работата.

А ефектът на бързо заспиване се наблюдава при всеки.
Източник на снимките: brain.fm