Полезни съвети      

Как да направите селфи с пулсометъра на Galaxy S8

от Лили Георгиева | 04.05.2017 г.

Една от апаратните функции в новите флагманските устройства на Samsung е разположеният на задния панел на устройството пулсометър.

Любопитното е, че много потребители дори не обърнаха внимание на този нов елемент в Galaxy S8. Мнозина дори не се поинтересуваха от наличието на такъв сензор в новия телефон, който категорично заслужава аплодисменти. Браво на разработчиците в Samsung! Свършили са си работата.

Оказва се, че пулсометърът може да бъде доста полезен, тъй като е предвидена възможност за използването му за правене на селфита.

Както знаете, не е удобно да се снима човек, особено когато в ръцете му лежи голямо устройство. Позирайки потребителят се затруднява едновременно и да натисне копчето на екрана. А селфи снимката, направена посредством бутона за регулиране на силата на звука, често е леко размазана.

Добрата новина е, че съществува още един начин за правене на селфи. Той е разгледан от Kaloyan C. от сайта phonearena.com.

Невероятно, но факт, пулсометърът може да се окаже доста полезен, тъй като при отмятане на нужните настройки той може да се използва вместо специалното копче за селфи.

За съвременните потребители е изключително полезно да знаят не само характеристиките на смартфона, но и да умеят да използват максимално всички негови функционалности. Именно поради това днес разглеждаме новата функция.

Този подход работи доста простичко. След като предната камера на телефона фокусира лицето, докосването до сензора на пулсометъра провокира заснемане на фотография. Тук е моментът да споменем един лек недостатък – той се състои в това, че пръстът може да зацапа задната камера на устройството. Въпрос на съобразителност!

Как да направите отлични снимки с Pixel

Разбира се, новата функция е „новичка“ до известна степен. Тя дебютира преди време, още с появата на пазара на Galaxy Note 4. Сега обаче целият й блясък може да бъде доловен, тъй като Galaxy S8+ представлява най-големият по размер флагман на компанията. Това означава, че не всеки ще успее да се адаптира към по-големите размери на телефона. Тук идва ролята на удобната функция – отлична алтернатива на досегашните подходи при правене на селфи.

Как да включите функцията?

Още по-хубавото е, че това става лесно. Както включването, така и изключването. Първоначално от приложението на камерата трябва да влезе в настройките й. След това преминете към разгледайте начините за заснемане на фотографии – Ways to take pictures. Тук можете да укажете дали при докосване на пулсометъра ще се осъществява заснемане – Tap heart rate sensor.

Как се казваше тази песен?

Накрая ще споменем, че Galaxy S8 разполага с 8-мегапикселова селфи камера с диафрагма f/1.7. Напълно възможно е тя да разполага с оптическа стабилизация на изображението, макар компанията да не съобщи това по време на официалната премиера.

И така, готови ли сте да заснемете своето първо селфи,

докосвайки сензора на пулсометъра?

Източник на снимките: samsung.com