Полезни съвети      

Samsung Galaxy S5 mini – удобен и поддържащ работа с 2 SIM карти

от Лили Георгиева | 27.03.2017 г.

Появата на тази мини версия на Galaxy S5 беше доста тиха. Каква е била причината, не знаем, но този смартфон идва на мястото на Galaxy S4 mini.

На външен вид смартфонът представлява точно копие на флагманския Galaxy S5, като, разбира се, изключение правят размерите. Последните обаче са направили устройството по-удобно за държане в ръка. Телефонът е по-лек, по-комфортен е за носене в джоба на дънките или ризата.

Galaxy S5 mini притежава всичко, което е необходимо, за да ви накара да го имате предвид, когато пристъпите към закупуване на нов телефон.

Galaxy S5 mini 5

Задният капак, подобно на флагманския S5, се сваля. Под него се крият 3 слота. Устройството поддържа работа с 2 SIM карти. Имайте предвид, че на пазара може да откриете и Duos модификация, при която разполагате със слот за една SIM-карта.

Смартфони с 3 SIM карти

Тук е моментът да споменем, че Galaxy S5 mini е защитен по стандарт IP67, което позволява да оцелее, дори ако го потопите във вода на дълбочина до метър.

Смартфонът предлага на съвременния потребител

4,5-инчов дисплей със сензорна матрица Super AMOLED.

Плътността на пикселите е 326 ppi.

Отгоре екранът е покрит със защитно стъкло. Яркостта може да бъде настройвана ръчно или автоматично. Технологията за мултитъч позволява да се обработват до 10 едновременни докосвания.

Galaxy S5 mini 4

Важно е да знаете, че екранът може да се управлява, дори ако носите ръкавици. В този режим той става по-чувствителен към всяко докосване. Galaxy S5 mini разполага още с датчик за приближение, което блокира екрана, когато поднасяте смартфона към ухото си.

Лицевата повърхност на екрана е изпълнена във вид на стъклена пластина с огледален ефект. Тя е устойчива на надраскване.

Добра новина има и за меломаните. Galaxy S5 mini предлага доста силен звук за своите габарити.

А вълнувате ли се от качеството на снимките?

Galaxy S5 mini 6

Смартфонът е снабден с два модула цифрови камери с резолюция 8 MP и 2,1 MP. Предната камера е като при Galaxy Alpha, модулът прави снимки с максимална резолюция 1920×1080.

Основната камера разполага с CMOS-матрица 8MP. ТЯ е снабдена с автофокус и LED-светкавица.

Колкото до производителността, Galaxy S5 mini е получил еднокристална система (SoC) Qualcomm Snapdragon 400. Централният процесор има 4 ядра ARM Cortex-A7, работещи с честота 1,4 GHz.

Смартфони до 400 лв.

Оперативната памет е 1,5 GB, а вградената – 16 GB, от които на практика за потребителя остават около 11 GB. Можете да увеличите паметта с помощта на карта microSD до 64 GB.

Galaxy S5 mini 3

Автономна работа

Galaxy S5 mini разполага с батерия с капацитет 2100 мАч. За сравнение:

galaxy S5 mini

Източник на снимките: samsung.com