Полезни съвети      

6-инчовият Sony Xperia XA Ultra

от Лили Георгиева | 06.03.2017 г.

През 2016 г. Sony представи на света три модела – Xperia X, Xperia XA и Xperia Performance. Днес ще разгледаме Xperia XA Ultra – 6-инчова увеличена версия на 5-инчовия Xperia XA.

Този смартфон не само е с по-голям диагонал на дисплея, но и предлага уникална 16-мегапикселова предна камера със собствена светкавица.

Още сега ще посочим, които са плюсовете на Xperia XA Ultra – качествен FHD-екран, здрав и красив метален корпус, производителност на достатъчно високо ниво и високо качество на снимките, правени с предната камера при дневна светлина.

Като минуси можем да посочим сравнително доброто качество на нощните снимки в авторежим и средното ниво на автономна работа.

На външен вид Xperia XA Ultra не се отличава кой знае колко от Xperia XA. Металният корпус е снабден с матиран заден панел и закръглени страници с матов отблясък.

Екранът е защитен с 2,5D стъкло.

Xperia XA Ultra 2

От ергономична гледна точка, благодарение на тънкия корпус и отсъствието на странични рамки,

6-инчовият Xperia XA Ultra се усеща идеално в дланта.

Смартфонът е компактен и можете без проблем да боравите с него с палец.

За екрана трябва да кажем още, че е изработен по IPS технология и е с резолюция 1920х1080 пиксела, плътност на пикселите на инч – 367. Картината е отчетлива и плавна.

Можете да подобрите качеството на изображенията и да повишите наситеността на цветовете като използвате фирмената технология Mobile BRAVIA Engine 2.

Xperia XA Ultra работи на базата на

64-битов осемядрен MediaTek Helio P10 (MT6755) (ядра Cortex-A53 до 2,0 GHz), графичен ускорител Mali-T860 MP2, 3 GB оперативна памет и 16 GB вградена памет, която можете да разширите с помощта на карта microSD до 200 GB.

Производителността е напълно достатъчна, за да работи интерфейсът плавно и да използвате няколко стандартни приложения, пуснати паралелно.

По отношение на звука, смартфоните на Sony винаги са се славели с отлично качество. Традицията продължава и при Xperia XA Ultra.

Ако сте меломани, не се колебайте да заложите на този модел. Оптималното ниво на сила на звука е около 80-90% от максималното.

Xperia XA Ultra

А дали се вълнувате от снимане с телефон?

Основната камера е с матрица Exmor RS с резолюция 21,5 MP, фазов автофокус и обектив със светосила f/2.2. Предната камера на свой ред е 16-мегапикселова с широкоъгълен обектив със светосила f/2.0 и собствена светкавица.

На корпуса на Xperia XA Ultra има специално копче, което активира затвора. При натискане наполовина, то активира автофокуса, а при пълно натискане – снима веднага.

Основната камера снима видео с максимално качество Full HD с честота 30 кадъра в секунда. Автоматиката правилно реагира на изменения в осветеността и бързо фокусира.

Sony Xperia XA Ultra 1

Автономна работа

Най-гръмогласните телефони на добра цена

Един от най-важните показатели в наши дни е автономната работа. Xperia XA Ultra разполага с капацитет на батерията – 2700 мАч. На фона на останалите характеристики това означава, че разполагате със средно ниво на автономната работа.

Източник на снимките: sonymobile.com