Полезни съвети      

Най-гръмогласните смартфони на добра цена

от Лили Георгиева | 10.11.2016 г.

Днешният материал е посветен на смартфоните, които се характеризират със силен и качествен звук.

В списъка сме подбрали няколко модела, които към днешна дата впечатляват точно с това. Трябва да знаете, че средностатистическият мобилен телефон издава звук със сила до 75 децибела.

Апаратите, които ще ви представим, надскачат тази летва.

Marshall London

Телефон за двама

Marshall London

През лятото на 2015 г. компанията Marshall, специализирала се в производството на аудиоапаратура, пусна на пазара смартфон с името London.

Става дума за устройство, което е скъпо, предвид базовите си характеристики. Цената обаче е оправдана, тъй като качеството на звука и силата си заслужават.

От Marshall са категорични, че това е най-гръмогласният смартфон, но нивото на децибелите не се уточнява. Телефонът звъни по-силно от своите събратя, а колонките се справят отлично с басовете.

Освен това има един лек детайл, който няма как да пропуснете – налице са 2 порта за слушалки, като звука за тях се настройва поотделно. Това превръща Marshall London в музикален смартфон за двама.

Колкото до останалите характеристики, те включват 4,7-инчов екран с резолюция HD, процесор Qualcomm Snapdragon 410. 2 GB оперативна и 16 GB вътрешна памет, работа в мрежи 3G и 4G, ОС 5, основна камера – 8MP, предна камера – 2MP и батерия с капацитет 2500 мАч.

Samsung Galaxy S6 Active

Samsung има практиката да пуска на пазара защитени телефони.

Samsung Galaxy S6 Active

Именно такъв е Galaxy S6 Active. Добрата новина при тях е, че производителят разполага с възможността да установи по-мощни колонки.

Става дума за звук, който достига 83 децибела. Това е много, като се има предвид, че увеличение с 10 децибела означава 2 пъти повишаване на силата на звука.

Откъм характеристики Galaxy S6 Active не отстъпва на своите конкуренти. Предлага 5,1-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2560х1400 пиксела, 8-ядрен процесор Exynos Octa 7420, 3 GB оперативна памет, 32 GB вътрешна памет, работа в мрежи 3G и 4G, ОС Android 5 Lolipop, основна камера – 16MP, предна камера – 5MP, батерия с капацитет 3500 мАч.

Отсъства слот за карта памет и това може да не се понрави на част от потребителите.

ZTE Axon Pro

Наричат го китайският флагман за музика.

ZTE Axon Pro

Излезе на пазара още през 2015 г. Визуално наподобява One M9.

Силата на звука на ZTE Axon Pro достига 81 децибела.

Като характеристики предлага 5,5-инчов IPS дисплея, с резолюция 2560х1440 пиксела, процесор Snapdragon 810, 4 GB оперативна памет и 32 GB вътрешна памет (отново липсва слот за карта памет), работи в мрежи 3G и LTE, ОС Android 5.1. На задния капак разполага с двойна камера 13MP и 2MP, а предната камера е 8-мегапикселова. Батерията е с капацитет 3000 мАч.

Huawei P8 Lite

Ако търсите бюджетен музикален телефон, този модел предлага мощен звук!

Huawei P8 Lite

Представлява отличен пример за обичаен апарат в клас среден до бюджетен.

Макар в аудиопроцесора да не се забелязват кой знае какви особености, радва със страховит като сила звук. Действително мощен!

Развива до 80 децибела.

Huawei P8 Lite предлага 5-инчов HD дисплей, 8-ядрен процесор Kirin 620, собствена разработка на Huawei. Оперативната памет е 2 GB, вътрешната – 16 GB, като е предвиден слот за карта памет.

Смартфони със завидна производителност

Силен плюс е, че позволява работа с 2 SIM карти, работи в мрежи LTE, ОС е Android 5.

Основната камера е 13MP, предната – 5MP. Капацитетът на батерията е едва 2200 мАч, като автономната работа е средна спрямо конкурентите.
Източник на снимките: huawei.com, samsung.com, zteusa.com, marshallheadphones.com