Полезни съвети      

ASUS Zenfone 3 ZE520KL – Съчетава средния клас и флагманския стандарт

от Лили Георгиева | 14.02.2017 г.

ASUS Zenfone 3 ZE520KL бележи началото на промяна. Става дума за отказа на ASUS от Intel процесорите в полза на Qualcomm Snapdragon. Освен това смартфонът печели потребителя с факта, че материалите, от които е изработен корпусът, оперативната памет, камерата и екранът са на ниво почти топ модел.

Устройството е подходящо за хора, които държат

на стилния дизайн.

Освен това предлага никак лош екран.

Макар в ASUS Zenfone 3 ZE520KL да отсъстват непознати иновации, телефонът е отличен. Вижда се, че разработчиците са се потрудили над него. Предният и задният панел са изработени от 2.5D стъкло, а основата на корпуса е изпълнен от метал.

Избирайки този модел на ASUS, получавате дисплей Super IPS+ с диагонал 5,2 инча и резолюция 1920х1080 пиксела.

ASUS Zenfone 3 ZE520KL 1

Плътността на пикселите на инч е 424. Цветопредаването на екрана е близко до естествената, а ъглите на обзора са отлични.

Нека се върнем на процесора. Става дума за 8-ядрен Snapdragon 625, работещи с честота до 2 GHz. С обработката на видеото е нагърбен графичният процесор Adreno 506. Може да се каже, че чипът е балансиран.

С ASUS Zenfone 3 ZE520KL в ръка няма да имате проблеми с изпълнението на ежедневните задачи, а също така и при играенето на игри.

ASUS Zenfone 3 ZE520KL 3

Смартфони със завидна автономна работа

Тук е моментът да споменем, че телефонът се предлага с 3 или 4 GB оперативна памет, в зависимост от версията. Вградената памет е съответно 32/64 GB. Има слот за карта памет. На неговото място може да сложите и втора SIM карта. Вие избирате.

Капацитетът на батерията на ASUS Zenfone 3 ZE520KL е 2600 мАч. За някои този показател е недостатък, но трябва да знаете, че предвид икономичния чипсет, проблем с автономната работа не би трябвало да има.

При гледане на видео или интензивно сърфиране в интернет батерията ще има нужда от зареждане след 6 часа. Ако решите да четете, тя ще се разреди до максимум 10 часа.

В режим на щадяща употреба можете да разчитате на ASUS Zenfone 3 ZE520KL в продължение на 2 денонощия.

ASUS Zenfone 3 ZE520KL 2

Операционната система е ОС Android 6 с фирмен интерфейс ZenUI.

Какво предлагат от ASUS при камерите?

Смартфонът е снабден с 16-мегапикселова матрица Sony IMX298 с размер 1/2,8″. За ваша информация такава се използва във флагманите  Xiaomi Mi5, Oppo R9, OnePlus 3 и Nubia Z11.

Основната камера поддържа хибриден автофокус, снабдена е с оптическа стабилизация и обектив със светосила f/2.

Най-интересните модели, излезли през ноември 2016 г.

Качеството на снимките е задоволително. Е, не достига някои от утвърдените камерафони, но и няма такива претенции.

ASUS Zenfone 3 ZE520KL 4

Предната камера е 8-мегапикселова със светосила f/2. С ASUS Zenfone 3 ZE520KL ще правите отлични селфита, освен това основната камера записва 4К видео с честота 30 кадъра в секунда.

Източник на снимките: asus.com