Полезни съвети      

Най-интересните смартфони, излезли през ноември 2016

от Лили Георгиева | 08.12.2016 г.

Наближаването на коледните и новогодишните празници е повод за мнозина да решат да купят електроника – телевизори, перални, компютри, хладилници, печки и т.н. От тях обаче колко стават за личен подарък? Недостатъчно, така ще приключим въпроса.

Затова пък смартфоните са идеален продукт, който можете да подарите на ценен за вас човек, а защо не и на себе си.

Нова година – нов телефон.

Именно поради това искаме да ви представим кои са най-новите предложения на пазара. Те са топли, та парят! Видяхме ги за първи път през ноември, но има и един проблем – част от тях все още не се предлагат в местните магазини.

Това обаче не ни обезсърчава. Затова сме подготвили няколко конкурентни модели към всеки един от тях. Знаете, че смартфоните на пазара си приличат повече, отколкото понякога би ни се искало…

Да започваме, че 2017 г. не чака!

Moto Z и Z Play

Moto Z Play 1

Moto Z ще ви допадне със супертънкия си корпус, а Moto Z Play – със завидната си издръжливост и стандартна дебелина. И двата поддържат сменящите се панели-модули Moto Mods.

Техни преки конкуренти са не кои да е, а самите Samsung Galaxy S7 edge и Xiaomi Mi Note 2. Не се колебайте да сравните цените им и да прочетете пълните им ревюта.

Но да се върнем на предложенията от ноември.

Moto Z разполага с корпус от алуминий и метал. Отличава се с впечатляваща тънкост – 5,2 мм. Това го прави най-тънкия смартфон в света в сегмента премиум устройства.

Екранът му е 5,5-инчов AMOLED с резолюция QHD (2560 x 1440). Работи с 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB оперативна памет, 32 GB вградена флаш-памет с възможност за разширяване с помощта на microSD карта до 2 TB.

Основната камера е 13-мегапикселвоа, с оптическа стабилизация и лазерен фокус. Предната – 5-мегапикселова. Капацитетът на батерията е 2600 мАч.

Смартфони със завидна производителност

На свой ред Moto Z Play представлява по-опростен модел. Екранът отново е 5,5-инчов с резолюция Full HD (1920 х 1080). Предлага още 16-мегапикселова основна камера, 5-мегапикселова предна камера със светкавица.

Под корпуса лежи 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 625, съчетан с 3 GB оперативна и 32 GB вътрешна памет. Производителят обещава до 50 часа автономна работа с едно зареждане.

OnePlus 3T

OnePlus 3T

Този смартфон заслужава вниманието ви, тъй като предлага най-бързия съвременен процесор Qualcomm Snapdragon 821, 16-мегапикселова предна камера, опция с 128 GB вътрешна памет, капацитет на батерията 3400 мАч.

Телефонът все по-бавно се зарежда. Проблем ли е?

Преките му конкуренти на пазара са Xiaomi Mi5S Plus и Meizu Pro 6 Plus.

Подобрената версия на OnePlus 3 е снабдена с 5,5-инчов Optic AMOLED-дисплей с резолюция Full HD (1920 х 1080) и 2.5D-стекло Corning Gorilla Glass 4.

Основната камера е 16-мегапикселова със сензор Sony IMX298, апертура f/2.0, фазов автофокус и оптическа стабилизация на изображението. Интересен момент е, че и предната камера е 16-мегапикселова.

OnePlus 3T предлага още скенер на пръстови отпечатъци, технология за бързо зареждане Dash Charge и 3400 мАч батерия.

Meizu Pro 6 Plus

Meizu Pro 6 Plus 1

Този модел е ангажиран с отговорността да се бори с модели като Xiaomi Mi5S и ZTE Axon 7. Прави впечатление с няколко неща.
Има качествен процесор, като този в Galaxy S7, AMOLED-дисплеят е впечатляващ, снабден е с висококачествен аудиочип и усилвател, а цената му е умерена на фона на конкуренцията.

Позиционира се като музикален флагман и е „заключен“ в метален корпус. Предлага скенер на пръстови отпечатъци, който е вграден в бутона mTouch.

5,7-инчовият Super AMOLED-дисплей е с резолюция Quad HD (2560 x 1440) с функция 3D Press, която позволява разпознаване на силата на натиск върху екрана.

Основната камера е 12-мегаикселов сензор Sony IMX386, снабден с оптическа система за стабилизация на изображението, фазов и лазерен автофокус, пръстеновидна светкавица от 10 светодиода с различни цветове.

Предната камера е 5-мегапикселова.

Процесорът е осемядрен Samsung Exynos 8890 с графика Mali-T880 MP12, 4 GB оперативна и 64 или 128 GB вътрешна памет. Капацитетът на батерията е 3400 мАч и се поддържа функцията бързо зареждане.

 

С това приключваме днешната извадка, но съвсем скоро очаквайте да ви представим още ноемврийски изкушения.

Източник на снимките: meizu.com, oneplus.net, motorola.com