Полезни съвети      

Huawei Honor 7i – Смартфон с подвижна камера

от Лили Георгиева | 30.01.2017 г.

Представяме ви едно интересно устройство от семейството на Huawei. То определено заема специфично място на пазара на мобилни телефони.

Камерафонът Honor 7i ще допадне на ценителите на качествените снимки и активните потребители на социалните мрежи. Защо? След секунди ще разберете.

Уникалната конструкция на камерата

е само част от впечатляващите характеристики на този смартфон. Няма как да го сбъркате с друг. Производителността, фирменият интерфейс, батерията – всички те са повод да обърнете специално внимание на този модел и да го имате предвид следващия път, когато искате да си купите нов телефон.

Huawei Honor 7i е поредното устройство, което показва експериментаторския дух в компанията. Друг такъв смартфон е Honor 6 Plus. Днешният главен герой обаче представлява наистина нетипично решение.

От Huawei са съвместили модула на предната и основната камера. Така потребителят получава 13-мегапикселова камера с двойна светкавица, която може да се извади на 180 градуса, превръщайки се в селфи камера.

Други важни характеристики са: диафрагма f/2.0, 28 мм оптика, сапфирено стъкло, което защитава обектива.

huawei honor 7i

На външен вид Honor 7i категорично прави впечатление.

На първо място имаме два цветови варианта – бяло и златисто. След това обаче забелязвате интересното решение – камера, която умее да се трансформира според вашите предпочитания. Тя може да бъде както основна, така и предна. А механизмът, който гарантира този процес, е доволно простичък.

huawei honor 7i 1

От Huawei твърдят, че

дори с 32 завъртания на камерата в денонощие системата ще даде грешка едва най-рано след 2 години. Това как ви се струва? Не е никак зле, нали?

Колкото до корпуса, той е изработен от метал и стъкло. По краищата му има защитни елементи от алуминий. Тази комбинация създава усещане за скъпоструващо устройство.

Единственият минус, който може да забележите, е, че стъкленото покритие има този за някои неприятен навик – да събира отпечатъците от пръсти.

Honor 7i е снабден с 5,2-инчов Full-HD IPS дисплей. Той радва окото с отлично цветопредаване и ъгли на обзора около 179 градуса.

huawei honor 7i 4

Освен това смартфонът предлага скенер на пръстови отпечатъци.

Той се намира на страницата на устройството и служи за разблокиране.

Добра новина е, че Honor 7i поддържа работа с 2 карти nano-SIM. Можете да използвате един от слотовете за карта памет MicroSD с обем до 128 GB.

Смартфони с 3 SIM карти

Интересният смартфон е базиран на платформа Qualcomm Snapdragon 616 (2 х 4 Cortex-A53 с честота на работа 1,2 GHz и 1,7 GHz). За графиката отговаря четириядрен модул Adreno 405. Оперативната памет е 2 GB. Вградената памет е 16/32 GB.

С други думи, с този телефон в ръка няма да имате проблеми да играете на всички съвременни игри. Какво остава за изпълнение на ежедневните задачи – нищо сложно!

huawei honor 7i 3

Ах, тази камера!

Безусловно тя е основното достойнство на Honor 7i. Както вече знаете, камерата е снабдена с интересен механизъм.

Не може да не отчетете, че 13-мекапикселов модул е нещо стандартно за основна камера, но в същото време е абсолютно вълнуващо за селфи камера.

Чувствителният сензор гарантира завидно качество на снимките дори и в условия на слабо осветление. Двуцветната светкавица спома за естественото цветопредаване. Получавате още панорами, HDR, разпознаване на лица и т.н.

С Huawei Honor 7i можете да снимате в резолюция Full-HD със скорост 30 кадъра в секунда.

В началото споменахме батерията – тя е с капацитет 3100 мАч. Позволява да работите без проблем с телефона в продължение на 2 дни при умерена употреба.

Телефони със завидна автономна работа

Непрекъснато гледане на видео при средна яркост на екрана ще разреди батерията до 8-10 часа.

Източник на снимките: honor.com