Полезни съвети      

Искаш селфи-смартфон? Разгледай тези

от Лили Георгиева | 30.12.2016 г.

Мисия „намери добра предна камера“ започва сега! Идвате ли?

Съвременните мобилни телефони отдавна престанаха да са просто устройство за връзка. Те се асоциират и с пълноценен компютър. Неслучайно ги наричат смартфони.

С тях в ръка разполагаме с бележник, средство за общуване, музикален и видео плейър, мини работна станция, качествена камера… Точно така, съвременните телефони могат да се похвалят със завидно качество на снимките. Инженери от цял свят полагат големи усилия, за да ги усъвършенстват.

Особено популярни в последно време станаха селфитата. За целта се нуждаете от смартфон с добра предна камера.

Нека да разгледаме няколко заинтригуващи смартфона със селфи камера, които излязоха на пазара през 2016 г. Те предлагат добро съотношение цена/качество.

Huawei Honor 8

Huawei Honor 8 6

Huawei е компания, която обръща специално внимание на интересния дизайн на устройствата си и качеството на камерите. Корпусът е от метал, а на лицевата част ви очаква 5,5-инчов дисплей, изпълнен по AMOLED технология с резолюция 1280х729 пиксела.

В сърцето на Honor 8 лежи популярния чип MediaTek MT с честота 1,3 GHz. Той върви ръка за ръка с 2 GB оперативна памет и 16 GB вътрешна памет. Последната можете да разширите с SD-карта.

Колкото до камерите, смартфонът разполага с 13-мегапикселова основна камера и 8-мегапикселова предна камера.

Към актуалните оферти за Honor 8

ASUS ZenFone 3 ZE520KL

ASUS ZenFone 3 Deluxe ZS570KL

Запознайте се с едно от най-достъпните предложения на пазара. Той заслужава вниманието ви.

Смартфонът отново предлага 5,5-инчов дисплей, но този път резолюцията е 1920х1080 пиксела. От ASUS са се спрели на чип MediaTek Helio P10 с 8 ядра. Оперативната памет е 3/4 GB, а вътрешната – 32 GB, като можете да я разширите с помощта на карта памет.

Основната камера е 13-мегапикселова, а предната – 8-мегапикселова. Последната е идеална за селфита и водене на видеоразговори.

Капацитетът на батерията е 3500 мАч, което е буквално прекрасно за ценова категория като бюджетната.

Към актуалните оферти за ZenFone 3 ZE520KL

Lenovo K5 Note

Lenovo K5 Note 5

Японската компания пусна на пазара още един добър смартфон. Той предлага цели 6 инча диагонал на дисплея. Резолюцията е 1920х1080 пиксела.

Фаблетът е базиран на процесор от MediaTek, модел Helio P10. Оперативната памет е 3 GB, а вътрешната 16 GB. Отново налице е слот за карта памет. Капацитетът на батерията е 2700 мАч – това означава, че ще можете да боравите с телефона поне ден, преди да се наложи да презареждате.

Предната камера е 16-мегапикселова. Това го нарежда сред най-добрите телефони за селфита през 2016 г.

Към пълното ревю и актуалните оферти за Lenovo K5 Note

ASUS ZenFone Selfie ZD551KL

ASUS ZenFone Selfie

Да разгледаме още един модел на ASUS. Той е ориентиран към хората, които обичат да се самоснимат. За целта потребителят получава два обектива с резолюция 13 MP.

Качествените изображения ще можете да видите на 5,5-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела.

Носител на Пулицър даде ключови съвети как да правите качествени снимки

За производителността отговаря процесор Snapdragon 615 с 8 ядра. Капацитетът на батерията е 3000 мАч. Устройството върви с 3 GB оперативна памет и 32 GB вътрешна памет, която можете да разширите с SD-карта.

Към актуалните оферти за ZenFone Selfie

HTC Desire Eye

HTC Desire Eye

Този среден клас телефон заслужено привлича погледа на селфи-почитателите. Той предлага добра предна камера, която е с резолюция 13 MP. Идентичен фотомодул е поставен на задния панел.

Дисплеят е 5,2-инчов с резолюция Full HD. За производителността се грижи 4-ядрен чип Qualcomm с тактова честота 2,3 GHz. Той върви с 2 GB оперативна памет и 16 GB вътрешна памет, които са твърде недостатъчни, но слотът за SD-карта веднага коригира неприятното впечатление.

Към актуалните предложения за HTC Desire Eye

OnePlus 3

OnePlus 3

Поредният убиец на флагмани се появи през 2016 г. Той гордо влиза в списъка с телефони, които могат да се понравят на хората, които обичат да снимат селфита.

OnePlus 3 е снабден с 5,5-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела. С производителността е нагърбен енергоефективния и бърз Snapdragon 820 с 4 ядра. Той върви с 6 GB оперативна памет и 64 GB вътрешна памет.

Смартфони 2016 със супер камери. Част I

Колкото до камерите, основната е 16-мегапикселова с бърз автофокус и оптическа стабилизация. Предната разполага с 8-мегапикселов модул.

Накрая ще отбележим, че капацитетът на батерията е 3000 мАч и от OnePlus са предоставили поддръжка на технология за бързо зареждане.

Към пълното ревю на OnePlus и актуалните оферти за OnePlus

Източник на снимките:  huawei.com, htc.com, oneplus.net, asus.com, lenovo.com