Полезни съвети      

CAT S40 Dual – Призван да служи в екстремни условия

от Лили Георгиева | 24.01.2017 г.

На външен вид CAT S40 определено е интересен. Инженерите от Caterpillar не само са се погрижили за привлекателната визия, но и за защитата на устройството.

То покрива стандарт IP 68. Всички детайли, които виждате по корпуса, имат ясно предназначение – да поддържат телефона в работоспособно състояние дори в екстремни условия.

Всички жакове са скрити под херметически капачета. За да ги повдигнете, се налага да приложите усилие и умение. Задният панел на корпуса е изработен така, че да омекотява ударите при падане.

cat s40 4

Тук е моментът да споменем, че CAT S40 притежава

военна спецификация Mil SPEC 810G.

Какво означава това? Тя му гарантира оцеляване дори след падане от 1,8 метра височина.

Конструкцията на S40, както и тази на S30, позволява работа в доста широк температурен диапазон – от -25°С до +55°С.

cat s40 2

Освен добра визия и защитеност, този мобилен телефон предлага напълно задоволителен размер на дисплея. Диагоналът е 4,7 инча. Разбира се, че присъства защитно стъкло Gorilla Glass 4. Неговата дебелина е 1 мм. Споменаваме това, тъй като обичайно дебелината на това стъкло е по-малка – 0,4 мм.

Забелязахте ли физическите клавиши? Да, в наши все повече свикваме със сензорните дисплеи. Този тип клавиши обаче не са никак излишни. Те позволяват, дори с дебели ръкавици, да управлявате телефона без никакъв проблем.

А какво прави това жълто копче на лявата страница на корпуса?

Тя служи за бърза команда. Можете да й „връчите“ отговорност по ваш избор. Например включване на фенера или пускане на определено приложение.

Под корпуса на CAT S60 ще откриете батерия с капацитет 3000 мАч. Достъпдо него няма, тъй като по този начин производителят гарантира по-добра херметизираност.

cat s40

На сайта на Caterpillar пише, че смартфонът може да служи вярно до 36 часа в автономен режим и до 12 часа в режим непрекъснат разговор.

Caterpillar представи втория си екстремен смартфон

Смартфонът разполага също така с процесор Qualcomm Snapdragon 210 MSM8909 с 4 ядра. За графиката отговоря чип Adreno 304. Оперативната памет е 1 GB, а вътрешната памет – 16 GB. Добра новина е поддръжката на слот за карта памет microSD до 64 GB. Устройството върви с операционна система Android 5.1 Lollipop.

Любопитни ли сте да разберете какви камери има този доста добре защитен телефон?

Основната камера е обикновена, 8-мегапикселова с матрица с шесткратно цифрово зумиране. Получавате още автофокус и възможност да заснемате видео с резолюция 1280х720 пиксела.

BlackBerry телефон, който максимално защитава данните ни

Отсъства стабилизация на изображението, но това не е чак толкова разочароващо. Предвиден е режим на снимане „спорт“, а също така пейзаж, HDR, панорама, залез и др.

cat s40 1Светкавицата идва на помощ, когато условията около вас не позволяват да направите добър кадър.

Предната камера 2-мегапикселова, напълно достатъчна за правене на стандартни селфита. Можете да я използвате и за видеочат.

Ако харесахте CAT S40, трябва да знаете, че

освен достъп до стандартен Google Play магазин, имате възможност да използвате фирмения магазин за приложения. Там ще откриете различни специфични и помощни програми, които специално са разработени за целевата група.

Източнки на снимките: catphones.com