Полезни съвети      

BlackBerry смартфон, който максимално защитава данните ни

от Лили Георгиева | 14.09.2016 г.

Все повече нараства необходимостта да разполагаме с технологии, които предлагат защита на информацията, която се намира на устройствата, които ползваме в ежедневието си.

Затова напредничава компания като BlackBerry представи наскоро своя втори Android смартфон. Името му е DTEK50.

Любопитното при него е, че производството му е връчено на китайската компания TCL, а самият телефон представлява копие на познатия модел Alcatel Idol 4.

Според уверенията на BlackBerry DTEK50 е най-защитеният Android телефон в цял свят.

Какво ни предлагат?

Смартфон с 5,2-инчов Full HD дисплей с операционна система Android Marshmallow 6.0. Под корпуса му лежи процесор Qualcomm Snapdragon 617, работещ заедно с 3 GB оперативна памет.

За максимално удобство и практичност са предвидени 2 камери: основната е 13-мегапикселова, а предната – 8-мегапикселова със светкавица.

BlackBerry DTEK50 2

Още от пръв поглед BlackBerry DTEK50 ще се понрави на селфи почитателите.

За захранването на устройството, което гарантира, че ще пази неотлъчно данните ни, е поставена литиево-йонна батерия с капацитет 2610 мАч. Вътрешната памет е 16GB, като е налице поддръжка за карта памет с обем до 2 TB.

Ключовото предимство на DTEK50 е, че предлага повишено ниво на безопасност на съхраняваните данни. Затова не можем да пропуснем да допълним как ще става това.

Новият телефон е способен надеждно да зашифрова персоналната информация. Става дума за снимки, видеа, а също така и за информация за контактите ви.

Освен това в устройството е вградено специална технология за борба с вирусите. Разполагате и с резервно копиране и възстановяване на данните.

Потребителите на DTEK50 ще имат възможността и да получат уведомление, ако някое приложение се опитва да получи достъп до личната им информация.

BlackBerry DTEK50 1

Както сами можете да видите, телефонът на BlackBerry

не е от най-иновативните, но за сметка на това предлага защита,

която много други компании за момента пренебрегват.

Твоят смартфон е продължение на живота ти и на хората, с които го споделяш. В него има снимки на твоите деца. Пише къде работиш и живееш. Има информация какво правиш. Налице е и много друга лична информация, която е препоръчително да пазиш за себе си, подчертават от BlackBerry на официалния си сайт.

Надеждата на компанията днес е да привлече вниманието на потребителите с повишеното ниво на защита на данните и по-достъпна цена.

DTEK50 също така проследява приложенията и ви известява, когато някой:

  • Прави снимки или видеа без да знаеш
  • Включва микрофона на телефона
  • Изпраща текстово съобщение
  • Иска достъп до твоите контакти или местоположение

За да гарантира безопасността на личните данни, новият телефон на компанията предвижда редица защитни функции. Освен зашифроване на снимките и банковата информация, той осигурява и висока защита на паролите.

И така… нуждаете ли се от асистент, който да пази личното ви пространство непробиваемо? Може би DTEK50 е отговорът на търсенията ви.

Източник на снимките: blackberry.com