Полезни съвети      

Единствен по рода си: смартфонът с 10 000 мАч батерия

от Лили Георгиева | 11.01.2017 г.

Чували ли сте за Oukitel K10000? Става дума за необичаен смартфон, който според мнозина е запазена територия за мъжете. Просто една дама трудно би се справила с габаритите и теглото му… Повярвайте ни!

Това устройство може да се похвали с интересна комбинация от процесор, графичен ускорител, дисплей и … батерия с капацитет 10 000 мАч. Последният показател ясно говори за това, че с едно зареждане можете да ползвате телефона в продължение на дни.

Докато много компании тъпчат на едно място,

когато става дума за автономна работа, китайският производител на мобилни устройства Oukitel реши проблема със замах. Инженерите на компанията предложиха

батерия за чудо и приказ.

Oukitel K10000 5

На външен вид Oukitel K10000 не остава незабелязан. В сравнение с другите Android-смартфони той е огромен. Тежи 317 грама (сравнимо с 8-инчовия Sony Xperia Z3 Tablet Compact и 10-инчовия Z4 Tablet). Правилно ни разбрахте сравняваме телефона с таблети. Защото и дебелината му не е никак смартфонска… става дума за 13,8 мм.

Корпусът е изработен от неръждаема стомана. За жалост не е защитен срещу удари или влага, но пък е налице защитно стъкло Corning Gorilla Glass 3, което успешно го защитава от драскотини и други дребни увреждания.

Колкото до дисплея, той е

5,5-инчов с резолюция едва 720х1280

пиксела. Подобно съчетание, което се среща обикновено при бюджетните устройства, означава, че качеството на картината не е от съвършените. Въпреки това е отчетлива. Напълно достатъчна за ежедневна работа и играене на игри.

IPS-матрицата също е от евтините, но пък сензорната повърхност не е никак лоша. Реагира на до 5 едновременни докосвания на екрана. Това е напълно достатъчно, за да сте доволни от взаимодействието с Oukitel K10000.

Oukitel K10000 1

Производителност

Още един пункт, по който Oukitel K10000 няма да ви удиви, е по отношение на техническите характеристики. Обикновеният дисплей е съчетан с бюджетната система MediaTek MT6735P, която е предназначена за устройства от ниския клас. Състои се от 4 ядра ARM Cortex-A53, всяко от което работи с честота 1 GHz.

Оперативната памет е 2 GB, а вътрешната – 16 GB. При необходимост можете да използвате карта памет формат microSD.

Тук е моментът да споменем, че смартфонът поддържа работа с 2 SIM карти. Именно на мястото на втория слот можете да сложите картата памет.

Смартфони с 3 SIM карти

Камери

Oukitel K10000 6

От Oukitel предлагат 5-мегапикселова предна камера и 13-мегапикселова основна камера. Първата прави никак лоши селфи снимки и позволява да водите видео разговори. При стайно осветление се получават добри снимки. В условия на тъмнина по-скоро избягвайте да снимате.

Отсъстват светкавица и автофокус.

Основната камера е снабдена със сензор OmniVision OV8858 с обратна подсветка. Допълнена е с двойна светодиодна светкавица и система за автоматичен автофокус. Като резултат се получава стандартна мобилна камера без претенции за изключителност.

И да си дойдем на думата… автономна работа

Oukitel K10000 3

Oukitel K10000 представлява първият в света смартфон с капацитет на батерията 10 000 мАч. С други думи превъзхожда обичайния смартфон 3-4 пъти. При нормален режим на работа ще ви служи вярно до 15 дни.

Смартфони със завидна автономна работа

Не можете да разредите батерията му за ден, както се получава при повечето телефони. Ще трябва да се потрудите. Това оправдава статуса му на устройство, което е подходящо за хора, които не бива да остават без връзка със света.

За пълното зареждане на устройството са необходими 4 часа и половина.

Oukitel K10000

Трябва да знаете още, че производителят е предвидил режим на работа Super Power Saver Mode, който превръща смартфона в обикновено мобилно средство. Тогава функциите му са ограничени с гласови повиквания, SMS/MMS и телефонен справочник.

В заключение ще споменем отново плюсовете и минусите на Oukitel K10000.

 

Плюсове:

Добър запас на яркост на екрана

Възможност за работа с 2 SIM карти

Продължителна автономна работа

 

Минуси:

Трябва да вземете предвид теглото му – 317 грама, както и дебелината на корпуса – 13,8 мм

Резолюцията не е никак добра

Ниско ниво на производителност

 

Източник на снимките: oukitel.com