Полезни съвети      

Най-добрите малки смартфони

от Лили Георгиева | 28.12.2016 г.

С всеки изминал месец изобилието от смартфони на пазара нараства, а наедно с това и самите смартфони растат. Говорим напълно буквално.

Днес предложенията за мобилни телефони с възголеми дисплеи са много. Моделите с диагонал над 5 инча с лопата да ги ринеш.

Затова днес искаме да ви предложим да погледнете сериозно на смартфони, които идеално прилягат на човешката длан. В следващите редове ще предложим няколко модела с дисплей под 5 инча.

Asus Zenfone Go

Познаваме Asus като производител на компютри, който активно развива дейността си напоследък в сферата на мобилните устройства.

Моделът Zenfone Go е компактен и можете да се сдобиете с него на ниска цена.

ASUS ZenFone Go 5

Бюджетният телефон предлага IPS екран с диагонал 4,5 инча. Резолюцията е 854х480 пиксела.

Апаратът не може да се похвали с добри снимки. Предната камера е 2-мегапикселова, а задната – 8-мегапикселова.

Под корпуса му лежи популярния чип Qualcomm Snapdragon 410 с 4 ядра и честота 1,2 GHz и видеопроцесор Adreno 306. Оперативната памет е 1 GB, а вътрешната – 8 GB. Капацитетът на батерията е 2070 мАч.

iPhone 7

Може би сте забелязали, че през последните години Apple е една от компаниите, които продължават уверено да предлагат на пазара мощни компактни телефони. Пример за това е iPhone 7, който разполага с 4,7-инчов дисплей с IPS матрица. Резолюцията е 1334х750 пиксела.

iphone 7 iphone 7 plus

Качеството на снимките е високо. За това допринася усъвършенстваната камера iSight с резолюция 12 MP и обновената камера FaceTime за видеоразговори и селфита.

Процесорът е фирмен 4-ядрен A10 Fusion. Оперативната памет е 2 GB, а вътрешната памет зависи от избора ви – 32/128/256 GB. Ако заложите на последните две опции, можете да си закупите айфон в цвят „Черен оникс“.

Батерията е с капацитет 1960 мАч.

Sony Xperia X Compact

Друг компактен телефон, който си струва да имате предвид. Японската компания предлага 4,6-инчов дисплей с HD резолюция.

Веднага се хвърля на очи 23-мегапикселовата основна камера, която снима перфектно дори в мрак. За селфи снимките отговаря скромен фотомодул с резолюция 5 MP.

Xperia X Compact

Процесорът е Qulacomm с 6 ядра, а графиката е възложена на Adreno 510. Оперативната памет е 3 GB, а вътрешната – 32 GB. Капацитетът на батерията – 2700 мАч.

Samsung Galaxy A3 (2016)

Samsung е една от най-популярните марки телефони, които се купуват в цял свят, включително и у нас.

Смартфони, подходящи за деца

Смартфонът е компактен с 4,7-инчов дисплей, резолюция 1280х720 пиксела и 4-ядрен процесор собствена разработка. Оперативната памет е 1,5 GB, а вътрешната – 16 GB. Можете да увеличите паметта, благодарение на наличието на слот за карта памет.

samsung galaxy A3 2

Камерите са средно качество. Задната е 13-мегапикселова, а предната – 5-мегапикселова. Капацитетът на батерията е 2300 мАч.

Sony Xperia Z5 compact

Накрая ще завършим с модел на Sony. Телефонът разполага с 4,6-инчов дисплей с HD резолюция. Под корпуса лежи 8-ядрен чип Snapdragon 810, съчетан с 2 GB оперативна памет и 32 GB вътрешна памет.

Смартфони със завидна батерия

Капацитетът на батерията е 2000 мАч.

sony xperia Z5 compact

Особено внимание заслужава привлекателният дизайн на Sony Xperia Z5 compact. Това го прави отличен подарък за човек, който залага на отличителния стил и естетиката.

Основната камера е 23-мегапикселова.

Източник на снимките: sonymobile.com, apple.com, asus.com, samsung.com