Полезни съвети      

Huawei G8 – По-бърз и по-добър

от Лили Георгиева | 26.12.2016 г.

Още на изложението IFA през 2015 г. се запознахме с Huawei G8. Това е неочаквано приятен смартфон, на който си струва да обърнете внимание, когато сте решили да подновите мобилния си телефон.

В сравнение с предходните поколения от семейството G, се забелязват сериозни подобрения както чисто визуално, така и откъм технически характеристики.

Huawei G8 ще спечели положителната ви оценка със здравия си метален корпус, изработен от авиационен алуминий. Предният панел е защитен с 2,5D стъкло Gorilla Glass 3.

Телефони с метален корпус

Освен това скенерът на пръстови отпечатъци се намира на доста удобно място на задния панел. С лекота можете да го напипате, а за миг ще разблокирате устройството, докосвайки с пръст датчика. Не е необходимо нито да оказвате натиск, нито да правите жест.

huawei g8 2 3

Един от основните елементи, на които потребителите обръщат внимание,

е екранът. Той е с диагонал 5,5, подобно на този в модела G7. Резолюцията обаче е нараснала до Full HD – 1920х1080.

Качеството му е добро. Отлични ъгли на обзора, точен сензор, естествено цветопредаване и устойчивост към драскотини. Вече споменахме наличието на Gorilla Glass 3. Споменаваме го пак за онези от вас, които умеят да чупят телефони без да искат.

Телефонът се счупи. Как да възстановите данните

Интересен факт е, че сензорният слой улавя не обичайните 10 едновременни докосвания, а цели 11.

huawei g8

Под корпуса на привлекателния Huawei G8

откриваме процесор Qualcomm Snapdragon 616 с 8 ядра, като половината работят с честота 1,2 GHz, а другата половина – с 1,5 GHz. Оперативната памет е 3 GB, а вътрешната памет – 32 GB. За графиката отговаря ускорител Adreno 405.

Най-прозводителните телефони през 2016 г.

Трябва да знаете, че мобилният телефон идеално изпълнява всички стандартни задачи, сред които сърфиране в интернет, възпроизвеждане на видео от файл или поточно видео и т.н.

С какво Huawei G8 се отличава от Ascend G7? Можем да посочим сред положителните промени – Full HD екранът, обновеният процес и паметта – както вътрешната, така и оперативната. Освен това G8 предлага скенер на пръстови отпечатъци.

Да обърнем поглед сега към камерите.

huawei g8 2 5

Huawei G8 е снабден с 13-мегапикселова основна камера с оптическа стабилизация на изображението и широкоъгълна оптика. Предната камера е 5-мегапикселова.

Ако хвърлите поглед на интерфейса на камерата, ще забележите, че той отчасти наподобява този при iOS. Предлага редица настройки и ефекти, но не и режим за пълноценно професионално снимане.

Качеството на снимките е по-високо от средното. С G8 можете да правите добри снимки и денем, и нощем.

Автономна работа

Смартфонът разполага с батерия с капацитет 3000 мАч. При умерена работа можете да го използвате без проблем половин денонощие.

huawei g8 1

В режим  гледане на HD-видео при максимална яркост на екрана и сила на звука батерията се разрежда с по 18% на час. .

Заключение:

Huawei G8 е балансирано устройство, което е изработено от качествени материали и се предлага на разумна цена. Основен негов конкурент е Nexus 5X.

Източник на снимките: huawei.com