Полезни съвети      

Смартфонът се счупи. Как да възстановите данните?

от Лили Георгиева | 31.05.2016 г.

Случвало ли ви се е да счупите любимия си телефон? А също така и не толкова любимия? Преди да дадете първия в сервизен център или да хвърлите втория в кофата, заслужава си да им отделите още малко от вниманието си. Необходимо е да копирате всички данни, снимки и други важни файлове, които сте имали благоразумието да запишете там и никъде другаде!

Днес ще изясним един интересен въпрос – как можете да копирате данните от счупения телефон.

Първо правило в живота – Профилактика!

Профилактиката е къде-къде по за предпочитане от лечението. Ако попитате всеки един лекар, той ще потвърди тезата. При смартфоните нещата стоят горе-долу по същия начин. Те често съдържат голямо количество важни данни, които мнозина пазят като очите си.

Най-добрият начин да не си скубете косите след счупване на терефона е да съхранявате от време на време важните данните от телефона на резервно копие. По този начин можете да възстановите файловете, независимо дали смартфонът е счупен, изгубен или откраднат.

honor4 C

В Google Play можете да намерите завидно количество приложения, които позволяват да създадете резервно копие на данните в телефона или пък да ги прехвърлите на компютър. Пример за такова просто за управление приложение е Easy Backup. То съхранява данните от телефона в облак или на SD карта.

Как да възстановите данните от счупения смартфон с помощта на компютър

Възможно е да спасите ценните файлове и за начало трябва да разполагате свържете телефона с компютъра чрез USB кабел. Щом устройството бъде разпознато, възможно е данните да се заредят сами или пък не. Преди да изпаднете в ужас от втория развой на обстоятелствата, съществуват цял ред полезни програми за разрежаването му. Предлагаме на вниманието ви някои от тях: Remo Recover, Wondershare MobileGo Android и Recuva.

Sony Xperia Z

Смартфоните не обичат вода. Как да ги спасите?

Ако заложите на Wondershare Android и Remo Recover MobileGo, вие избирате едни от най-простите програми за удобно използване на персонален компютър. Трябва да изпълните няколко стъпки, за да копирате успешно данните от счупения телефон:

  1. Пуснете програмата.
  2. Свържете смартфона с помощта на USB кабел.
  3. Изчакайте няколко секунди.
  4. След това програмата ще разпознае устройството, изберете папка с данни.
  5. Изберете файловете, които искате да копирате.
  6. Накрая изчакайте файловете да бъдет пренесени на компютъра.

Инцидентите в живота на смартфоните

Recuva работи по сходен начин. Тя обаче представлява по-мощна програма и е способна да възстановява файлове, изображения и други случайно изтрити данни. За да възстановите файловете от спучен телефон с помощта на Recuva, трябва да направите следното:

  1. Пуснете програмата.
  2. Свържете смартфона с помощта на USB кабел.
  3. Изберете типа файл за възстановяване.
  4. Изберете папка за файловете.
  5. Натиснете копчето „Нататък“.
  6. Изберете необходимите данни за възстановяване.
  7. Натиснете „Възстанови“, за да стартирате процеса на възстановяване.

Телефоните, за които нямамe търпение през 2016 г.

Източник на снимките: microsoft.com, huawei.com, sonymobile.com