Полезни съвети      

Непретенциозният LG телефон

от Лили Георгиева | 19.12.2016 г.

LG  е добре известна у нас компания. Прави впечатление, че тя поставя акцент върху флагманските устройства, но също така и върху техните „мини“ версии. От време на време, разбира се, забелязваме и модели, които попълват бюджетния сегмент.

През 2016 г. серията К бе допълнена от модел като LG K8.

За кого е този смартфон:

Като основна целева аудитория можем да посочим невзискателните потребители. Те не се стремят към детайлно изучаване на мобилните технологии и не обръщат внимание на тенденциите на пазара за смартфони.

В същото време LG K8 предлага привлекателна външност, гордее се с производителя си и може да се закупи на приемлива цена.

От пръв поглед се забелязват качественият дисплей с наситени цветове, задоволителната производителност и поддръжката на 2 SIM карти.

Телефони с 3 SIM карти

Колкото до дизайна, знаем, че

LG отделя специално внимание на визията…

Лицевият панел изглежда повече от добре. Това се дължи и на 2.5D стъклото.

Смартфонът идеално ляга в дланта, а задната част не се пързаля и дори не „залепва“ отпечатъци. Самият корпус е от пластмаса и се предлага в няколко цвята – бяло, тъмносиньо и златно.

Дисплеят е по технология In-Cell Touch IPS. Диагоналът е точно 5 инча с резолюция 1280х720 пиксела. Претенции спрямо качеството, цветопредаването и контрастността не може да има. Нивото на максимална яркост е средно. Ако искате да четете, докато се разхождате по улицата в слънчев ден, ще можете да го направите без проблем.

18 забележителни телефона

Отсъства автоматично регулиране на яркостта. Това означава, че е във ваши ръце да настройвате яркостта.

Под привлекателната външност на LG K8 лежи

64-битов процесор MediaTek MT6735 в съчетание с графичен ускорител Mali-T720 MP2. Те са напълно достатъчни, за да не изпитваме проблеми при осъществяването на ежедневните задачи – гледане на видео, сърфиране в интернет, общуване в социални мрежи и т.н. 3D-игрите също не представляват предизвикателство.

Тук е моментът да допълним, че оперативната памет е 1,5 GB, а вътрешната е 8 GB. За средностатистическия потребител паметта е задоволяваща.

lg k8 3Ако искате LG K8 да е с вас през целия ден,

тогава трябва да се научите да икономисвате. Настройките за пестене на енергия са най-добрият ви съюзник в случая.

Защо ли?

Тъй като капацитетът на батерията е 2125 мАч. Процесорът е доста добър и мощен, но батерията е сякаш недостатъчна.

Батерията все по-бързо се разрежда

Разбира се, ако използвате телефона си предимно за позвънявания, тогава не бива да таите съмнения в качествата му.

А обичате ли да снимате?

LG K8 предлага 8-мегапикселова основна камера в комбинация със светкавица и автофокус. Най-добрите снимки се получават при дневна светлина.

За тези от вас, които обичат да слушат музика…

LG K8 предлага средно качество и сила на звука. За меломаните предлагаме друго…

LG K8 2

В заключение ще припомним силните и слабите страни:

LG K8 предлага доказано добър дизайн, актуална версия на операционната система, поддръжка на 2 SIM карти, но сред минусите му остават: посредствена автономна работа, слаба основна камера и озадачаваща оперативна памет.

Източник на снимките: lg.com