Полезни съвети      

18 забележителни телефона, пуснати на пазара от началото на годината

от Лили Георгиева | 27.05.2016 г.

От самото си изобретяване телефонът представлява средство, което има висока стойност и огромен потенциал. Днес стационарните телефони може да изчезват полека-лека, но мобилните телефони попадат в ръцете дори на най-малките членове на обществото – децата.

Смартфонът не е разкош. Той е устройство от първа необходимост. Поради това не е учудващо, че в цял свят излизат стотици нови модели ежегодишно. Смартфон индустрията се е превърнала в неразделна част от икономиките на много държави.

Днес ще разгледаме 18 забележителни телефона, които излязоха на пазара наскоро.

Първата тройка са iPhone SE, Asus Zenfone Max и Huawei Honor 4C Pro. За някои от тях вече сме говорили по-обстойно в блога. Всеки един от тях е способен да ви грабне с характеристиките си. Ревютата и актуалните предложения в Sravni.bg ще ви бъдат от полза при избора.

1 iPhone SE

Следват Huawei Honor 5X, Huawei Mate 8 и Huawei P9. И трите телефона се предлагат с минимум 3 GB оперативна памет и 16/32 GB вътрешна памет. Huawei Mate 8 бе представен на бял свят по време на технологичното изложение CES 2016. С появата си се превръща в най-мощния смартфон в света.

2 Huawei Mate 8

Продължаваме с Huawei P9 Plus, LG G5 и LG G5 SE. И трите модела работят с една и съща операционна система. Екраните са задоволително големи. Според организаторите на мобилното изложение MWC 2016 най-доброто мобилно устройство към днешна дата е LG G5.

3 lg g5

Не по-малко вниманието ви заслужават LG K10 LTE, Meizu M3 Note и Microsoft Lumia 650. Моделът на LG се предлага в 3 конфигурации и категорично може да се бори за един от най-предпочитаните бюджетни устройства през 2016 година.

4 Meizu M3 Note 4

Следващата тройка са Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 Edge и Sony Xperia X. Миналата година Samsung заложиха само на собствени Exynos процесори, но тази година ситуацията е друга. След съвместна работа над Snapdragon 820, корейците се завърнаха към предишната стратегия – да предлагат едновременно модели с процесор Qualcomm и със собствен Exynos.

5 Samsung Galaxy S7 Edge

Накрая е време да представим и последната троица. Ето ги Sony Xperia X Performance, Xiaomi Mi5 и Xiaomi Redmi 3.

6 Xiaomi Mi 5

Източник на снимките: samsung.com, lg.com, mi.com, apple.com, huawei.com, meizu.com