Полезни съвети      

vivo X5Max – Свръхтънък, но мощен

от Лили Георгиева | 20.08.2015 г.

С представянето на vivo X5 Maх през декември 2014 година той се превръща официално в

най-тънкия смартфон, създаван някога.

Дебелината му е едва 4,75 мм. Така предишните рекордьори Gionee Elife и Oppo R5 биват изместени от почетната позиция, но не и обречени на забвение. И двата телефона могат да спечелят доверието ви с достойнствата си. Но да насочим светлината на прожектора към vivo X5Max – свръхстройният

телефон, който работи с две SIM карти и не прегрява, подобно на някои свои роднини.

Vivo X5Max е снабден с 5,5 инчов Super Amoled дисплей с резолюция 1080p, 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 615 с честота 1,7 гигахерца, 2 GB оперативна памет и 16 GB вградена памет, която можете да увеличите с помощта на карта памет до 128 GB.

Смартфонът е атрактивен с наличието на функция караоке, работи с аудиочип Yamaha YSS-205X и поддържа Hi-Fi 2.0. Операционната система е Funtouch OS 2.0 на базата на Android 4.4.4 KitKat.

Зареждаме телефона, както си вървим

Дизайн

Като махнем с ръка на рекорда по тънкост, vivo X5Max не се отличава с нищо от предходните модели в серията. Предният панел с минимални рамки от ляво и дясно на 5,5-инчовия дисплея. В духа на минимализма са изпънени логотипа, камерата и решетката на високоговорителя на задния панел. Благодарение на технологията Super AMOLED, картината на дисплея е отлична. Ярка и отчетлива, като реалистично е предадена цялата цветова гама.

vivo X5 Max 1

Производителност

Макар да споменахме, че процесорът е 8-ядрен, трябва да отбележим с ръка на сърцето, че това не е най-пълноценният процесор, който можете да срещнете на пазара. Във vivo X5Max е вграден ново поколение Qualcomm Snapdragon 615, четири от чийто ядра работят с ниска тактова честота Cortex A53 1,0 гигахерца и други четири, които работят с висока тактова честота Cortex A53 1,7 гигахерца. Освен това процесорът е на разработен на 64-битова система.

За графиката отговаря Adreno 405 – способна да възпроизведе качествено и най-тежките игри и приложения. Цялата тази платформа се поддържа от 2 GB оперативна памет, напълно предостатъчна за оптимална работа със смартфона.

Слабо място на vivo X5Max са високоговорителите.

Нямаме забележки към тях, когато работят при средни честоти, но ви съветваме да избягвате използването на максималната сила. Ако използвате слушалки, няма да изпитвате никакви неудовлетворение качеството на звука.

Колкото до автономната работа, при максимално натоварване vivo X5Max може да издържи малко над 8 часа. Това е почти един цял работен ден, нали така? Не е лошо, но може и повече.

Камера. Снимай!

Основната камера на Vivo X5 Max е наистина качествена – 13 MP със светодиодна светкавица, автофокусировка и диафрагма f/2.0. Предната камера изостава малко от стандартите. Тя е 5 MP с диафрагма f/2.4. Въпреки това при тестове показва наистина добри цветопредаване и детайлизиране.

8 мита за смартфоните

Смартфонът е снабден с средна ръка приложение за снимки. Налични са само няколко режима за снимане, като изводът е, че употребата на стандартен режим е вероятно най-доброто решение, което може да вземете. Качеството на видеата е удовлетворяващо. С Vivo X5Max можете да записвате в резолюция Full HD. Наблюдава се леко понижаване на качеството при снимане вечер или при ярка светлина.

Източник на снимките: vivo.my