Полезни съвети      

Нова дата на анонса на Samsung Galaxy S11

от Лили Георгиева | 12.12.2019 г.

До този момент се предполагаше, че новият модел на Samsung ще се появи на изложението Mobile World Congress 2020. Сега има причина да смятаме, че ще има промяна.

Известният информатор с псевдонима Ice Universe, който често сподели ексклузивна информация за новите продукти в мобилната индустрия и разполага със собственици източници в южнокорейската компания Samsung, сподели важни сведения за новия флагман.

Съгласно предварителните данни, които не са окончателни, южнокорейският производител Samsung Electronics планира да проведе голяма пресконференция на 18 февруари 2020 г. в Сан Франциско.

На това събития ще бъдат анонсирани смартфоните от флагманската серия – Galaxy 11, а също така нов сгъваем телефон с гъвкав екран, който ще се сгъва и разгъва на същия принцип, какъвто познаваме от модела Moto Razr 2019.

По-рано се предполагаше, че новите флагмани ще бъдат анонсирани на изложението Mobile World Congress 2020, което традиционно се провежда в Барселона в края на февруари. През 2020 г. събитието ще се проведе от 24 до 27 февруари. В Samsung обаче явно са решили друго. Те привличат погледа на милиони потребители няколко дни по-рано.

Като се има предвид, че това не е официална информация, с нетърпение очакване коментари от Samsung. А дотогава нека да ви разкажем за революционното стъкло, което ще избави сгъваемия телефон Samsung Galaxy Fold 2 от недостатъците на оригинала.

Най-очакваните смартфони през 2020 г.

Компанията Samsung Electronics наскоро регистрира в Испания нови търговски марки – Samsung Ultra Thin Glass, Samsung UTG и UTG. На този факт обърна внимание специализираното издание LetsGoDigital. Търговските марки се отнасят към категория 9 и се описват като отнасящи се до екраните, панелите OLED, екраните за смартфони, телевизори и т.н.

На този етап сгъваемите смартфони използват пластмаса за защита на екрана, което ги прави чупливи и уязвими на външни въздействия. Едно „революционно“ тънко стъкло за гъвкави смартфони определено може да се окаже печелившо.

По данни на източника, в момента тези слухове са получили солидно потвърждение. Подобно стъкло ще избави потенциалния Galaxy Fold 2 от недостатъците в оригинала. Както се очаква, новият сгъваем флагман ще бъде в изпълнен в стила на Motorola Razr и ще бъде по-евтин от предшественика си.

Снимки: Samsung.com