Полезни съвети      

Втора част: Хранете се пълноценно с тези приложения

от Лили Георгиева | 11.12.2019 г.

Едно е да искате да спазвате диета, друго да го направите наистина. Винаги едно рамо е от полза. Предлагаме ви разумно да използвате съвременните мобилни приложения. Част от тях са разработени специално с цел да направят менюто ни по-здравословно.

Преди няколко дни ви писахме за част от тези приложения. Днес ще продължим списъка.

Foodcare

Това приложение ще ви вкара сериозно в играта с удачните избори в хранителния магазин. Сканирайте баркодове или пък ръчно търсене информация за всеки продукт. Извън помощ в пазаруването, Foodcare следи съня ни, тренировъчния ни режим, приема на калории, настроението и нивото на глада ни. След това събраните данни се анализират и ни се предоставя обратна връзка, за да продължим да преследваме целта си.

Приложението е достъпно за iOS и Android.

Nourishly

Това приложение ни помага да следим своите диетични цели, да практикуваме полезни навици, да проследяваме своето настроение и ментално здраве. Освен това осъществява мониторинг върху физическата ни активност в рамките на деня и менюто ни.

Nourishly е особено полезен, ако се борите с проблеми като диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система и др. Подходът е холистичен – никакво броене на калории. Фокусът е върху вашето емоционално благосъстояние.

В това приложение може да получите и експертна подкрепа от своя диетолог, нутриционист, психолог, лекар, личен треньор и всеки друг, който е ангажиран с вашето здраве.

Приложението е достъпно за iOS и Android.

Oh She Glows

Независимо дали сте веган или се опитвате да спазвате режим на хранене, в който един ден на седмица не ядете храни от животински произход, това приложение ще ви свърши работа.

То съдържа над 140 идеи за ястия. 120 от тях са безглутенови. Всяка рецепта е съпроводена от прекрасни снимки, съвети за готвене и пълен списък на съставките.

Приложението е достъпно за iOS и Android.

Yummly Recipes + Shopping List

Това приложение е супер полезно. Ще ви помогне да контролирате своите алергии и да откривате рецепти, които отговарят на вашите вкусови предпочитания. Ако ще спазвате диета, пробвайте го.

Мобилни приложения за вегани

Колкото повече търсите своите любими ястия в него, толкова повече то се ориентира за предпочитанията ви.

Приложението е достъпно за iOS и Android.

Waterlogged

Когато искате да поддържате здравословен начин на живот, хидратацията е от огромно значение. Ето откъде идва значимостта на това приложение за проследяване на „водния режим“.

Снимайте своите предпочитани съдове за течности – бутилки, чаши за кафе, чаши за чай и т.н. Маркирайте ги, когато сте изпили течността в тях. Приложението позволява да проследявате своя прогрес. Освен това сигнализира, когато забравяте да се хидратирате.

 

Източник на снимките: pixabay.com