Полезни съвети      

Хранете се пълноценно с тези приложения

от Лили Георгиева | 09.12.2019 г.

Краят на 2019 година наближава. Ако сте пробвали досега да спазвате по-здравословен режим на хранене, то знаете, че това е цел, която не е неуязвима за предизвикателствата.

Опитайте се да 2020 година да бъде по-пълноценна откъм здравословно меню и осъзнат избор на продукти. Може да постигнете това чрез няколко съвременни приложения. Сваляте ги на смартфона си и така помощник на своя страна.

Foodility

Ако търсите ефективен начин да следите диетата и тренировките, то това приложение е идеално за вас. То е с елегантен дизайн и лесно за употреба. Може да си водите фитнес и хранителен дневник. Записвайте менюто си, физическите упражнения, колко вода пиете, колко тежите. Нотификациите ще ви държат осведомени как се справяте. Всеки месец може да сваляте отчет в pdf формат.

Приложението е достъпно за iOS.

MyFitnessPal

Има причина, поради която това фитнес приложение продължава да бъде сред едно от най-използваните вече 13 години. То предоставя база данни от над 6 млн. храни. Освен това може да въвеждате самостоятелно продукти и ястия.

Потребителят може да планира тренировъчни и диетични цели. А с помощта на онлайн общността ще разполага с подкрепа, съвети и мотивация.

Приложението е достъпно за iOS и Android.

Мобилни приложения за вегани

Lifesum

Избирането на по-здравословния начин на живот не бива да означава, че преобръщате досегашното си меню с краката нагоре. Правете малки стъпки, но с търпение и воля. Това приложение ще ви помогне да постигнете търсената здравословна промяна. Тя акцентира върху малките, но значителни промени в един план с дългосрочна цел.

Изберете цел – отслабване, трупане на мускулна маса или др. След това изберете тренировъчния режим, приема на вода, хранителните навици. Използвайте скенер за четене на етикетите на храните.

Приложението е достъпно за iOS и Android.

Rise

Имате нужда от малко тласък, за да продължавате напред? Това интерактивно приложение е точно онова, което лекарите препоръчват. Буквално!

Регистрирайте се. Цената варира според това, което искате. След това ще получите насоки как да постигнете целите си. Изпращате снимки на храната, която консумирате, въвеждате информация за физическата си активност. Насреща получавате постоянна обратна връзка, съвети, дори награди. От кого? От Реално съществуващи експерти в областта.

Както вече споменахме, приложението не е безплатно. Плановете стартират от 60 долара на месец.

Приложението е достъпно за iOS.

 

Снимки: pixabay.com