Полезни съвети      

Втора част: Топ 7 смартфона за селфита

от Лили Георгиева | 21.11.2019 г.

Време е да допълним списъка с още няколко модела, перфектни за правене на селфита.

Samsung Galaxy A80

Това е още един необичаен телефон, принадлежащ към семейството на Galaxy. Моделът A80 е снабден с въртящ се блок от камери, благодарение на който и за селфита, и за обичайни снимки се използват едни и същи модули. Става дума за тройна камера с основен датчик 48 MP (f/1.8), ултраширокоъгълен 8 MP (f/2.4) и TOF-сензор за измерване на дълбочината на фона.

Камерата поддържа автоматично определяне на сцените и обработка на снимките с помощта на алгоритми с изкуствен интелект. По време на записването на видео може да се използва 4К резолюция при скорост 30 кадъра в секунда. За селфи камера този показател не е никак лош.

Както при всички модели на Samsung, е използван усъвършенстван портретен режим и голям набор от AR стикери.

Единственият минус е, че при снимането на селфита въртящата се камера не позволява да се включи светкавица и да се използва автофокус.

Huawei P20

В този модел на Huawei компанията е заложила на предна камера с модул от известния производители на фототехника Leica. Повод за радост са 24 MP, както при основната камера, така и при предната. Детайлизацията на изображенията е на висока.

Изкуственият интелект върши перфектна работа.

Honor 20

При този модел овации печели дизайнът на предната камера. Той е интересен. Матрицата на основната камера е с резолюция 32 MP и диафрагма f/2.0, която улавя достатъчно светлина дори за снимане на селфита в мрак. Ако търсите смартфон именно за селфита, няма смисъл да плащате повече пари за Pro-модел. Този ще ви свърши задоволителна работа.

Основната камера на Honor 20 също заслужава внимание.

Xiaomi Mi A2

Mi А2 е един от най-добрите смартфони за селфита в този клас устройства. Сред основните му преимущества е красивият дизайн. Не трябва да забравяме чистия Android и двойната основна камера. Може да се каже положителна дума и за модула за селфита. Китайците са се спрели на 20-мегапикселов сензор, като са го допълнили с функции изкуствен интелект за снимане на портрети с размит фон.

Снимки: hihonor.com, mi.com, huawei.com, samsung.com