Полезни съвети      

Любопитните функции в смартфоните на Samsung

от Лили Георгиева | 12.11.2019 г.

Смартфоните на Samsung са едни от най-купуваните по света. Може да не знаете, че операционната й система предлага интересни функции, които може да са ви от полза.

Например? Веднага казваме…

1/ Мигане на светкавицата при входящи повиквания и съобщения

Ако искате по време на входящо съобщение или позвъняване, уведомлението да бъде съпровождано от светлинен сигнал, необходимо е да влезете в настройките. Отворете специалните възможности. Оттам влизате в допълнителни параметри и уведомления. Изберете опцията – с помощта на светкавица. В това меню има желаната функция. Понякога тя е доста полезна.

2/ Бързо разблокиране

За да ускорите процеса на разблокиране на устройството, може да изключите анимацията от самото блокиране. Влизате в настройки, оттам в биометрия и безопасност. След това в настройка на биометричните данни. Изключете ефекта преход на екрана. Разблокирането на устройството вече ще бъде по-бързо.

Най-очакваните телефони през 2020 г.

3/ Възможност за изключване на Bixby

Bixby невинаги е нужен. Мнозина не знаят как да го изключат. Простичко. Натиснете на екрана в празно място. След това плъзнете наляво. Изключете Bixby. Влезте в настройките, оттам в приложения и Bixby. Изберете „ограничаване на фоновата работа“.

4/ Възможност за включване на тъмна тема

Това решение ще пести от заряда на батерията. За да го използвате, трябва да влезете в настройките, след това изберете дисплей. Нужният режим е „нощ“.

5/ Скрийте прореза, капка на екрана

В много модели на Samsung има капка. Тя не се харесва на всички потребители. Може да я скриете. За целта трябва да я замените с тънка рамка. Влезте в настройките, оттам изберете пълноекранни приложения. В разширените настройките изберете „скрий прореза“.

Източник на снимките: Samsung.com