Полезни съвети      

Втора част: Най-очакваните смартфони през 2020 г.

от Лили Георгиева | 01.11.2019 г.

Вчера ви запознахме с първите три най-очаквани смартфони през 2020 г. Време е да допълним списъка.

Apple iPhone F

Ако компанията Apple планираше да пусне сгъваем смартфон през 2019 г., то слуховете насочваха към това, че той трябваше да се появи още през 2018 г. Две години по-късно ситуацията може да се попромени. През есента на 2020 г. не е изключено компанията от Купертино да покаже собствен смартфон със сгъваем екран.

Съществуващите концепти потвърждават, че Apple скоро ще тръгне по пътя на Samsung и Huawei. Нейният сгъваем смартфон трябва да получи два екрана. Единият – малък „външен“ и сгъващ се „вътрешен“.

Ако се опираме на патентите на Apple, то в този смартфон няма да има празно място между двете половини на екрана. Това ще му позволи да служи по-дълго време.

Huawei P40

През последните няколко години компанията стана лидер в сферата на мобилните камери. От момента на излизане на пазара на модела Huawei P20 Pro за година нито една компания не успя да представи смартфон, който прави по-качествени снимки. Опираме се на класацията на DxOMark.

След само година Huawei пусна P30 Pro, който дори бе по-добър! P30 се научи да прави прилични снимки в пълна тъмнина и получи 5-кратно оптично приближение и 10-кратно хибридно.

Компанията използва в своите чипове отделни процесори за работата с ИИ, което помага и при работата с камерите, както и за смарт енергоспестяването на заряд.

През 2020 г. Huawei определено ще предложи още по-добро устройство.

Xiaomi Mi 10 и Mi Mix 4S (или Mi Mix 5)

През 2020 г. китайският производител ще представи юбилеен смартфон. Флагманите на компанията никога не са били нещо кой знае колко открояващо се. Винаги са повтаряли това, което умеят други топ смартфони, струващи повече пари.

Xiaomi Mi Fold

2020 г. може да се окаже важна и за сгъваемия смартфон на компанията. Мястото на сгъване е уязвимо за всеки един модел. Xiaomi иска да използва технология, при която екранът ще се сгъва на две места… Любопитно!

Motorola

Тази компания подхожда отговорно към пускането на нови смартфони. Тя успя да запази своя статус и продължава да е влиятелен производител. В момента й принадлежи марката Lenovo. Пуска нелоши, но непопулярни смартфони. През 2020 г. производителят може да покаже обновена версия на серията Razr.

Снимка: mi.com, apple.com, huawei.com