Полезни съвети      

Новият смарт часовник на Xiaomi

от Лили Георгиева | 05.11.2019 г.

Компанията Xiaomi официално анонсира своя умен часовник Mi Watch. Може да се каже, че това е първият продукт на китайците в тази категория. По-рано тя пускаше на пазара само фитнес тракери.

Първото, което виждаме в Mi Watch, е дизайнът на устройството. То силно напомня този на Apple Watch. Часовникът е снабден с квадратен сензорен дисплей, покрит със защитно сапфирено стъкло.

Самият дисплей е изпълнен на база технологията AMOLED, има диагонал 1,78 инча и плътност на пикселите 326 PPI.

Какъв часовник на Samsung да бъде?

Корпусът е изработен от алуминиева сплав с мат. На долния му край са разположени контактите за зарядното устройство и пулсометър. Отдясно виждаме колелце, което потребителят може да използва за навигиране по интерфейса на часовника.

Освен това отдясно има бутон с няколко приложения и микрофон. Отляво виждаме едно отверстие за микрофона и друго за вентилацията.

Xiaomi предлага свалящи се каишки, които са изработени от материал, безопасен за кожата. Той не провокира алергии. Потребителите имат на разположение богат избор – цветовите варианти включват бяло, синьо, сребристо и черно.

Смарт часовникът Xiaomi Mi Watch е базиран на чипсет Snapdragon Wear 3100 4G, който включва 4 изчислителни ядра Cortex A7 с честота 1,2 GHz. Новият модел може да се похвали с една от най-големите батерии на пазара. Капацитетът й е 570 мАч.

Устройството е способно да работи в автономен режим до 2 дни.

В Mi Watch виждаме още модули за безжично връзка NFC, Bluetooth 4.2, Wi-Fi (n), навигационен модул GPS, независим вибромотор и достатъчно голяма колонка.

Допълнително се съобщава за поддръжка на eSIM.

В качеството на програмна платформа се използва Google WearOS. Както и в случая със смартфоните, Xiaomi е допълнила операционната система със собствен интерфейс MIUI for Watch. Компанията предлага куп допълнителни циферблати и собствен виртуален асистент XiaoAI.

В часовника е предоставен собствения магазин за приложения, който дава достъп до над 40 оптимизирани приложения.

Този смарт часовник е способен да проследява:

– Физическата активност;
– Нивото на сърдечен ритъм;
– Нивото на насищане на кръвта с кислород;
– Фазите на съня.

Устройството може да се използва по време на плуване. Благодарение на поддръжката на NFC часовникът може да се използва за безконтактни разплащания. Допълнително е заявена възможност за управляване на устройствата в смарт дома.

Снимки: mi.com