Полезни съвети      

Какъв часовник на Samsung да бъде?

от Лили Георгиева | 03.07.2019 г.

Ръстът на популярността на смарт часовници съвпадна с излизането на смартфони, снабдени с големи екрани. Да вадите подобно устройство от джоба си всеки път, когато дойде съобщение, е доста неудобно. Поради това много потребители не се задоволяват с един продукт. Те си купуват смарт часовник като допълнителен аксесоар. Количеството на ръчните часовници с Android операционна система вече надхвърля няколко десетки.

Едни от най-добрите решения на пазара в това направление безусловно са онези, продукт на компанията Samsung. Те предлагат добър дизайн, изобилие от функции и отлична работа. Но на кой модел да се спрете?

Не е задължително на най-скъпия. Например, вземете под внимание тези модели:

Samsung Gear S3 Frontier

Това е специалната версия на Gear S3, която е защитена срещу вода по стандарт IP68. Още едно предимство е наличието на защитно стъкло Corning Gorilla Glass SR+. То защитава кръглия Super AMOLED-дисплей, който има поддръжка на функцията Always On. Т.е. часовникът показва времето винаги. По този начин може да се радвате по-комфортно.

Разбира се, в този модел няма как без поддръжка на Bluetooth 4.2, 3G/LTE и Wi-Fi. В корпуса откриваме още място за чип GPS, алтиметър, барометър, датчик на сърцебиенето, акселерометър и дори скоростомер. Какво означава това? Че не е задължително да взимате със себе си смартфона, докато тренирате. Просто няма никаква необходимост.

Батерията на Samsung Gear S3 Frontier e с капацитет 380 мАч. Това ви дава възможност да го използвате до 4 дни. Най-важното е, че този модел може да работи както с iOS, така и с Android версия 4.4 и нагоре. С други думи, никой не ви кара да купувате изрично смартфон на Samsung. Всички възможности на устройството обаче вървят в перфектна симбиоза с Galaxy S9 или Galaxy S10.

Samsung Gear Sport

Samsung Gear Sport, както и Gear S3, е снабден с AMOLED-дисплей и работи с операционна система Tizen. Оперативната и вътрешната памет са съответно 768 MP и 4 GB. Капацитетът на батерията е малко по-малък – 300 мАч.

Ако Gear S3 Frontier може да се носи по време на делова среща, то Gear Sport е насочен конкретно към спортистите и активните физически хора. Този часовник не изисква задължително синхронизиране със смартфона. В автономен режим потребителят има на разположение практически всички функции на устройството, в това число възможност да се разплаща безконтактно с помощта на Samsung Pay.

Циферблатът на устройството е кръгъл. Корпусът е защитен – може да издържи при потопяване до 50-метрова дълбочина. Този модел е по-лек от Gear S3 Frontier. Също така е по-евтин. Ще ви бъде от полза не само като фитнес тракер, но и като стилен часовник.

Следва продължение…

Източник на снимките: Samsung.com