Полезни съвети      

Функции в Xiaomi смартфони, за които малцина знаят

от Лили Георгиева | 04.11.2019 г.

Знаем, че много хора са почитатели на продуктите на китайската компания Xiaomi. Затова решихме да ви разкажем за някои интересни и удобни функции, предоставени в интерфейса MIUI. Малцина знаят, че те съществуват, а, както казахме, те са практични.

1/ Скрийншот с три пръста

За активирането на тази функция трябва да влезете в настройките. Оттам влезте в разширени настройки, бутони и жестове. Оттам може да активирате опцията за правене на скрийншот с три пръста. Така много по-лесно ще „заснемате“ на екрана нужната информация.

2/ Създаване на дълги скрийншотове с плъзгане

Как да го направите? След като сте направили скрийншот, трябва да натиснете появилата се в горния десен ъгъл миниатюра. Така скрийншотът ще се отвори на цял екран. Оттук получавате опцията да направите наистина дълъг скрийншот.

3/ Защита на приложенията

Тази функция ще ви е от полза, ако давате устройството на детето или пък на познат, колега и т.н. Използвайте я, за да не може съответният човек да изтрие нещо важно от работния плот на смартфона.

За целта е необходимо да натиснете с пръст на празно място на екрана. След това врезте в настройките и натиснете опцията защита срещу промени.

4/ Записване на телефонни разговори

Доста полезна функция. Помага ви да запишете важни разговори, когато не умеете да помните в детайли насоки или пък съвети.

Най-добрият Xiaomi смартфон, който може да намерите

За активирането на запис е необходимо да влезете в настройките. Изберете системни приложения.

5/ Трик със скенера на пръстови отпечатъци

Във всички съвременни смартфони на компанията има скенер на пръстови отпечатъци. Няма значение дали се намира отзад или под екрана.

Трикът се крие в това, че можете да регистрирате пръста си няколко пъти, за да ускорите процеса на разпознаване на отпечатъка ви.

Източник на снимките: mi.com