Полезни съвети      

Около 4 месеца ни делят от Samsung Galaxy S11

от Лили Георгиева | 29.10.2019 г.

Ако южнокорейската компания Samsung не въведе някоя промяна в традициите си, то презентацията на Galaxy S11 ще се състои през февруари или не по-късно от първото тримесечие на 2020 г. Т.е. дотогава ни делят около четири месеца.

Компанията вече е завършила разработката над новия флагман. Информация по този въпрос бе разпространена от известния инсайдър Ice Universe. Какво има да ни каже той този път?

Според източника производителят вече е готов с дизайна и характеристиките на Galaxy S11. Разбира се, никаква конкретика не може да бъде дадена. Просто параметрите са заложени.

Ice Universe не споменава нищо повече. Само изпреварва скорошната поява на достатъчно достоверни изтичания на данни. Очаква се техношпионите да започнат активно да предоставят подробности за вълнуващия член на семейството на Galaxy.

Според вече излезли сведения, които по-рано се „развихриха“ в мрежата, флагманът ще получи впечатляващ Dynamic AMOLED екран с вграден в него скенер на пръстови отпечатъци. Освен това ще зарадва със SoC Snapdragon 865 и Exynos 9830, операционна система Android 10 с надстройка One UI 2.1. Обещана е още нова революционна основна камера с няколко датчика.

Не е изключено в качеството на основен датчик да бъде използван фирмен сензор на компанията с резолюция 108 мегапиксела. Като правило, южнокорейците избягват да поставят рекорди по мегапиксели в камерите на своите флагмани. Това може да ни накара да бъдат предпазливи в очакванията си.

Колегите от PhoneArena смятат, че дизайнът максимално „ще раздвижи“ рамките. Екранът се очаква да заема максимална площ от лицевия панел. Унификацията на фасадата ще доведе до това, че ще бъде използвана матрица с извити краища и ще изчезнат прорези, брадички и т.н.

В Samsung разработват технология, която позволява да вгради камерата под повърхността на дисплея. Тя все още не е завършена. Затова няма причина да я очакваме приложена още в Galaxy S11. Заредете се с търпение.

Вземи Samsung Galaxy Tab A 2018 и се забавлявай!

Според други слухове и догадки през 2020 г. се очаква устройство, на чиято задна страна ще бъде поставена многомодулна камера с хоризонтално разположение на датчиците. Сензорите ще бъдат четири. Заявява се поддръжка на 5-кратно оптическо приближение.

Някои обещават спектометър, който ще анализира химическия състав на ястията и ще калкулира калоричността им, ще определя нивото на стреса и ще диагностицира заболявания.

Източник на снимките: Samsung.com