Полезни съвети      

Вземи Samsung Galaxy Tab A 2018 и се забавлявай!

от Лили Георгиева | 22.07.2019 г.

Компанията Samsung Electronics в момента може да предложи няколко модела таблети. Да узнаем повечко за един от тях – Galaxy Tab A 10,5”. Той се позиционира като център за управление на смарт системите у дома, а наедно с това и като средство за развлечение на цялото семейство.

Една от особеностите на Samsung Galaxy Tab 10,5” – специален режим Kids Mode («Деца»), с помощта на който родителите може да контролират колко време децата използват таблета и какво съдържание гледат.

Samsung Galaxy Tab A е снаден с 10,5-инчов TFT-дисплей с резолюция WUXGA (1920 х 1200 пиксела), 5 и 8 MP камери, 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 450, състоящ се от 8 ядра Cortex-A53 с максимална тактова честота 1,8 GHz, 3 GB оперативна и 32 GB вградена флащ-памет. Има възможност за разширяване на паметта с помощта на карта microSD.

Капацитетът на батерията е 7300 мАч.

Таблетът поддържа LTE, Bluetooth 5.0, GPS+ GLONASS и Wi-Fi (802.11 ac), има порт USB 2.0 Type-C. Устройството работи с операционна система Android 8.1 Oreo.

За всеки потребител е от значение как ще изглежда таблетът – този модел се предлага в черно, синьо и сиво.

Накъде без лаптоп за ученика?

По отношение на апаратната платформа трябва да се отбележи, че Galaxy Tab A не е от перфектните попадения за геймъри. Справя се обаче отлично с ежедневни задачи и напълно ще удовлетвори потребностите на ученици.

Автономна работа

Както вече разбрахме, батерията е мощна. Капацитетът й е 7300 мАч. Samsung е осигурила поддръжка на технология за бързо зареждане. Така устройството е 100% готово за работа за 3,5 часа.

В синтетични тестове за автономна работа Galaxy Tab A показва, че при активна SIM карта предлага над 12 часа работа. Това може да се определи като достоен резултат към днешна дата.

Камери

Galaxy Tab A 10.5 е снабден с основна 8-мегапикселова камера със светкавица и автофокус. Предната камера е 5-мегапикселова.

Качеството на снимките, както на основната, така и на предната камера, е средно. Това не е изненадата, тъй като пред нас е таблет. За момента за този тип устройствата камерите не са основен акцент нито за производител, нито за потребител.

Да изведем накратко плюсовете и минусите на Galaxy Tab A 2018:

Плюсове: мултимедийни колонки, качествен дисплей, плавна работа, възможност за осъществяване на гласови повиквания.

Минуси: ниска производителност в игрите, посредствени камери.

Извод: Този модел на Samsung е идеалното решение за хора, които не възнамеряват да го използват за топ игри, а предпочитат да гледат видеа, да четат книги на него и да го използват за сърфиране в интернет.

Източник на снимките: Samsung.com